2008-07-28
 10:25:32

Without you I would´nt survive

En liten uppdatering mitt i semestern, jag har det bättre än nånsin. Sitter just nu med kaffe från min nya kaffepumpmanick, väntar på att Jens ska sluta jobba så vi kan hitta på något. Men innan dess går jag ut och fotar lite. I fredags (på vår 5 månadersdag) =) så köpte vi varsin ny kamera. Bejb en två modeller nyare än min systemkamera (Olympus E-420) och jag en två modeller nyare än hans kompaktkamera (Panasonic Lumix TZ5) så hela den dagen gick åt till att läsa manualer och det lät lite såhär: "Vadå hur ska man....*testa*.......jahaaaa" hahaha! Det var roligt. Fast det tog oss hela dagen att hitta på just dom kamerorna, åkte tvärs över hela sthlm känns det som, flera gånger.

Har så roligt hela tiden så jag vet inte vad jag ska skriva, vardagen ser inte ut som den brukar längre, den är full av glädje och skratt, går allt som det ska så fortsätter det även så. Kan bara inte fatta att någon vill ta det ifrån mig...

Nu ska jag duscha sen ut med kameran! =)
Love u boo, over and out //Elisabeth
2008-07-17
 09:37:01

Farligt testosteron

En kortis om vad som hände för ett tag sen, det är ju inte direkt en hemlis:
Mitt ex som för några år sen misshandlade mig under en tid i vårat förhållande, gjorde samma sak igen en dag för några veckor sedan. Han var arg för att jag tappat alla känslor för honom och hittat en underbar ny kärlek. Han kom hit och tog en av mina katter för att få mig till honom, jag åkte ner en morgon och talade med honom, där var jag inlåst i några timmar och blev fysiskt och psykiskt misshandlad.
Allt handlade om maktkänsla då jag inte fick sitta vart jag ville eller stå osv... han fick mig att säga saker jag inte menar och att jag skulle hem till bejb och säga att han skulle åka hem osv.

Varför jag skriver detta är för de som läser här inte förstår allt jag skriver om inte historien kommer fram, saken är polisanmäld iallafall och han har besöksförbud här. En anledning till att jag vill flytta ifrån Linde nu är för att jag inte vill se äcklet ens, jag blir illamående bara av att tänka på att jag måste se honom hela tiden. (liten stad)

Vad jag ville komma till nu iaf är att han visst går runt i kretsarna han håller till och sprider ut nå rykten om att det är jag som fått honom att bli den han är nu, idioten utan varken hjärta eller hjärna. Och manipulerar alla omkring så de ställer sig på hans sida och lixom accepterar det hela. Vet inte om de fått veta riktigt allt då, men han lägger nog ett ordentligt lager socker på detta från hans sida. Jag blir bara så ledsen att en "vuxen" människa överhuvudtaget gör så, nu umgås han bara med 15+ åringar (inkl. 25åringen) så man tappar nog rätt mycket innanför benet då men egoist kan man nog säga att han alltid varit.

Ni som läst detta och blivit överraskade över det som hänt, var inte det. Eller jo, men det är ingen fara med mig alltså. Vet att det är några som jag inte talat om detta för. Jag står emot detta som bara gör mig ännu starkare, har ständig kontakt med polisen och brottsofferjouren. Min nya kärlek står som en sköld just nu, kan inte vara annat än glad vilket jag verkligen är! =D
Tycker om alla jag har runt mig nu, men hoppas ändå på att få börja ett liv någon annanstans snart, skulle behöva det och vill det nu när jag kan iom att jag kan ta med mig jobbet.
2008-07-16
 20:10:35

05.00 Bokföring, 06.30 städa, 07.00 Frukost...

Dagens pyssel, först kapa bänkskivan som blev över från kaffebänken. Sätta upp reglar på väggen, fästa benet i bänkskivan och sen upp med det! Plockade ihop Ingolf stolen som ska vara i köket sen och ställde där mest för att se hur det såg ut, den vita passar så bra ihop med resten i sovrummet.

Hyllorna jag hade pyssel i på gamla pysselbordet hamnade horisontellt ovanför sängen men diverse i. Gjorde iordning min tråd/bandlåda så man kan hänga tråd/bandrullar inne i. Sen behöver pysselsakerna komma upp från bordet nu så det blir två hyllor ovanför bordet, hade en snutt mdf-skiva kvar så jag kapade ut egna hyllor som passar just den väggen. Har en sjukt skev vägg där, troligtvis garderobsväggen, så det är lite glipor tyvärr...



Innan detta gjorde jag även bokföring, och efter detta har jag tagit fram ALLA mina privata räkningar (betalda) och sorterat upp dom i en pärm som jag har allt i. Var vaken och började min dag klockan 05.00 imorse så det är inte helt jättekonstigt att jag gjort så mycket. =)
THAT`S MY STORY AND IM STICKI`N TO IT!!!
2008-07-16
 05:33:26

Tokig dag...

Tokig dag igår, så att den inte fick plats i dagboken så jag får skriva mer här. För de som inte fattat det ännu så älskar jag att skriva och skriver gärna av mig om allt, håller dock inne säkert 70% av mycket jag vill skriva.
Har en gång blivit stoppad ifrån att skriva av mig, rent ut sagt förbjuden, men är inte det nu.

Dagen i helhet:
Ringde banken och kollade upp ev lånelöfte som verkade gå hur bra som helst.
Anna kom hit och pärlade en fotlänk medans jag jobbade, sen ner på stan. Sen hem och allt skulle vara lugnt tänkte jag. Men sen ringde jag på en lägenhet och kunde komma och titta på den typ när jag ville så jag ringde far och vi kunde åka idag. Samtidigt talade jag med mamma om att Roger ville köpa kamera av mig, han skulle komma och hämta en sladd han glömt.
Talade mer med mäklaren så plingade det på dörren, jag gick ner, plockade upp kamerasladden och öppnade dörren och sträckte fram den direkt så Roger skulle förstå att jag talade i telefonen när han såg det. Så står bejb där! =D Snacka om överraskning. Så jag ringde och avbokade far så åkte jag å bejb till lägenheten istället, kunde inte bli bättre!
Värt att säga är att jag talade med mr jens 2 minuter innan han var här och då trodde jag han fortfarande var hemma, LURING!!

Vi åkte och tittade på lägenheten, jättefin. Mycket möjligheter, större än jag har nu både tomten och inne. Finns bara en nackdel just nu med den som kanske kommer stoppa mig isåfall. Men jag ska tala mer med mäklaren innan helgen.

Kom hem till ett paket, rev upp det och kan inte säga annat än vad glad jag är att älska någon som lyssnar och kommer ihåg saker. Jag fick en tavla som jag tittade på i Nora som jag tyckte så mycket om. =)







Tack för att du finns älskling!
2008-07-15
 08:59:33

Tankeverksamheten har kommit tillbaka från semestern

Jag tror mamma själv lyckats hitta en liten flirt! =) Kom allt på henne igår med att smöra på en byggare på andra sidan gatan från henne. Hon sa t o m att jag störde, Hahaha! Go mamma, go!

Läste idag om kärlek vid första ögonkastet och hur det funkar eller inte. Jag tror inte riktigt på just kärlek vid första ögonkastet men defenitivt en speciell känsla som inte går att förklara. Jag tror att den gränsar lite till att hoppas på något mer än att det är riktig kärlek direkt. En viss stil på personen, något speciellt den gjorde just vid första ögonkastet, eller liknande som verkar tilldragande och av den känslan hoppas man långt bort att man kommer vara med den personen.

Hittade en lägenhet idag (letar ny i ny stad) som såg intressant ut, ett tvåfamiljshus. Lägenheten det gällde var ca 118 kvm med 5 rum så det skulle nog funka. Jättefint både inne och ute. Såg en annan lägenhet som först såg bra ut, sen såg jag det hemska - Nedervåningen såg exakt ut som min nu. Det jag menar med hemsk var att det stog en lackad furutrapp där till vänster, KLARAR INTE SE EN SÅN IGEN!! Har ju precis tagit bort det mesta på min för att snygga till.

Li babe: Vet ju att du läser här så jag passar på att skriva det jag skulle säga till dig. Jag var näääästan hos dig förra veckan eller när det var. Åkte förbi och tänkte på dig, skulle vara kul att komma och hälsa på DIG en dag! =) Puss sötnos!

Nu ska jag jobba lite, såg nyss att jag knappt ens har en portion Marsmallow Dreams kvar.... =,(


I waited so long for this love,
as another was slipping away
2008-07-14
 18:04:12

Bejb!!! Bejb wait! bejb.... Bejb waiiit!!! Wait!!

Jag är inte matrealist, men jag älskar saker måste jag erkänna.
Tallrikar inköpta på Europris i Örebro, kostade 18kr styck, assietterna 13kr styck.
Det underbara bokstället köpte bejb till mig utan att jag visste det, den bara stog där en dag. =) Tack älskling, du vet inte vad glad jag blev!


Bejb på banken, senare på dagen blev det relax i bilen! =D


Älskling hjälper bygga Kiins gungställning, sen ringde hon alla sina kompisar så de kunde komma och gunga med henne. (Tror hon egentligen ringde och avbokade byggubbarna hon kontaktade strax innan då det såg mörkt ut för gungställningsbygget)





Har för ett tag sen köpt en extra blixt äntligen, fick ett bra erbjudande så det gick inte att säga nej när jag faktiskt länge tänkt köpa en. Nedan är bara tidiga bilder, men visar ändå skillnaden man kan göra med en bättre blixt. =) Första bilden är med gamla inbyggda blixten.



Kinamat!! mmmmmmmm


Sockervadd!! Gick inte så jättebra för oss, men det blev lite till promenaden - som slutade i våld med strutarna! Haha


Nytt i badrummet - stången till duschen, duschdraperi och spegeln.


Man tycker visst att det borde finnas fler bilder på mig i bloggen, tror jag har lite mer material nu så kör i vind!




Inte de mest lyckade korten på Kiin

Lämnar stolt över mitt gamla smeknamn D Dvls Avkomma till nästa generation....
2008-07-10
 09:45:57

Underbara storstad!!

I Fredags åkte vi ner på stan och gjorde lite vad vi skulle sen ville bejb hem och kolla till lite saker i lägenheten så jag tog mig en lång funderare och bestämde mig sen för att jag ville följa med. Ville visste jag redan, men om jag kände att jag kunde var det jobbiga, men viljan övertog.
Hela vägen dit gick jättebra, det var skönt att bara åka bort faktiskt, det kände jag hela tiden. Finns bara en som fått mig att känna såhär nu, det har hjälpt mig massor.

Jo kameran hängde naturligtvis med. Vägen dit:











ICA MAXI och handlade frukost och GLASS!!



Hemma hos bejb


Promenad






Lördag i Sickla:




Lördag i City:



Iväg efter lunchen igen:


Feels like home again.... =)












Å hur tog sig Josephine fram sen??!!


Värt att tillägga var att fötterna ömmade efter allt gående i stan, hade kilklack på skorna, en låg men det räckte visst. Shoppade lite under Lördagen, bl a frukostskålar och färgpennor på bejbs favvoaffär Indori, en slips, en kjol på BlueFox. Tidigare på Lördagen så tittade vi även på Sängjätten efter ett stort täcke och hittade ett som verkade bra.


Söndag, Fjärilshuset:


















Söndag, Östasiatiska Museet (kameran fick soppatorsk så jag får låna bilder sen)






Senare på Söndagen åkte vi till IKEA i Kungens kurva och shaise vad stort det var! Handlade mycket som jag har velat köpa länge, äntligen.

Emellanåt dom här dagarna har vi bara umgåtts och haft jätteroligt, jag ångrar inte ett dugg att jag åkte för jag har inte haft så roligt på länge och sen att äntligen få se bejbs hem. Trivdes väldigt bra där.
På Måndagen åkte vi hem igen till Linde, stannade i Tuna Park och kollade i affärer, dåligt väder hela dagen fast det gjorde inget för vi satt mest i bilen. :)

Om du lyckas komma ner till denna text så förstår jag om du är slut efter att ha tittat alla bilder, men inte kan jag åka bort utan min kamera.
2008-07-04
 11:24:00

En dag av total förvirring

Igår åkte jag och bejb till Örebro för att handla lite och annat. Dagen började med att vi gick lite till småaffärerna i centrum, jag gick på offentlig toalett för första gången på säkert 4 år  =,( Sen köpte jag fika och vi gick och satte oss framför kyrkan och tittade på folk.
Sen gick vi ganska mycket fram och tillbaka, bla till NeedleDemon och kikade på lite roliga kläder, men hittade inget som var värt pengarna direkt. Så vi gick tillbaka till parken vid Järntorget och köpte lunch, satte oss i gräset och bara mysades (?) Sen blev det diverse affärer och lite nya leksaker till Boboo.

Sen var det ett evigt sökandes efter IKEA! Haha... det var många r sen jag var där och bejb har aldrig åkt där så det var lite roligt, ringde mamma så hon fick hjälpa oss lite. Vi hittade tillslut och köpte lite saker, men inte de två jag absolut ville ha mest =( Vart en ganska snabb tur där inne, sen pausade vi utanför på utemöblerna som man troligtvis inte fick sitta och äta korv i! =P







Sen då.... vi skulle åka hem sen, men dit kom vi inte direkt.
Vi åkte lite föör rakt och tänkte att vi kanske borde ha svängt nånstans, så vi hamnade i Arboga! =) Eftersom allt kändes mot all förmodan jättebra, så hade jag gärna fortsatt rakt fram på bild 2, så trygg jag kände mig i bilen hela dagen har jag nog faktiskt aldrig ens gjort.

Idiotkärring på sista bilden, körde ut precis när vi skulle köra om henne och när bejb tutade så la hon sig på tutan! hahaha! Kärringar och höns! =P






Fotnot: Du är det bästa jag har, tack för att du finns love!
2008-07-02
 17:34:30

Our heart speak the same words...

Mycket har hänt, men tar det roliga så mycket jag kommer ihåg! =)
Min älskling är iallafall äntligen här på sin semester och vi har redan hunnit med att göra massa roligt, men har mer kvar att ta hand om.

Ett ordentligt bildspel som visar lite av vad som hänt, någorlunda i ordning.

Frukost - Lunch


Utflykt


Picknick



Hängmattebygge


Kladdkakebygge och vår nya vän


Hängmatta fäääääärdig!!!!! Så underbart att ligga i den!


Frukost och picknick igen


Lite text oxå: Jag har iallafall varit med om min hittills bästa midsommarafton, kan inte säga att jag nånsin direkt haft roligt då tidigare men det hade jag detta år. Vi tittade på när de försökte spela musik med bortblåsta noter, dansa med sjalarna i ansiktet hahaha! Det blåste sjukt mycket vid vattnet.
Kan säga att vi har roligt för det mesta hela tiden vad vi än gör, en tripp till Hedins kan vara hur rolig som helst! =D Precis som jag längtat efter...

Boboo har även han tagit sig frammåt nu, bokstavligen. Det har varit vingligt och halkigt men nu kan han stå och gå ganska bra. Har börjat busa lite nu och det är så roligt att se.