2009-04-28
 19:48:03

Ibland hittar man det man söker!

Idag har det varit en bra dag, som började med jobb iof men det var ok. =)

Vi åkte in till stan och hämtade Jens resväska först som han beställt, sen började jakten på klistermärken till den, han vill fylla den med stickers så väskan ser ut att ha varit på många ställen, det har han sagt länge nu att han vill göra.
Kollade i lite småbutiker, sen Blue Fox, No Fear bl a och hittade enstaka som kan funka. Men egentligen ville han ha såna gamla som man brukade ha på resväskorna förr. Vi har funderat på hur man ska hitta passande till det.

Så gick vi förbi en UNDERBAR antikaffär, den var liten och hade bokstavligen saker från golv till tak, fina kameror, ramar hängandes i taket, flera gasmasker, kappsäckar OCH!!! Så frågade Jens om han hade klistermärken - "Njae inte..... ja jag har nog nåt, men det är bara såna gamla som man satte på resväskor förr i tiden"
HAHAHAHA PERFEKT!! Det var verkligen mitt i prick, så det blev några såna. =)

Och själv hittade jag en Lenore-tidning på Comic Heaven, en FET en =D Äntligen har jag en!!
När vi gick mellan butikerna i stan så gick jag in på Sko Uno för första gången, den butiken pratade vi mycket om i skolan när man skulle bära buffalos. Fanns sjukt fina skor därinne!

Så köpte jag en ny labret idag, så nu har jag läpppiercing igen en stund! =)

Spännande dag imorgon, puss sålänge!




 


Jag älskar min älskade Jens, du är bäst i hela världen!!
(och mamma, jocke, fredrik, kiin, anna mm.)
2009-04-26
 22:31:38

En låång dag


Apberget


Slussen










Var ju i Nynäshamn igår, blev inte så mycket bilder just igår men vi kollade på ställen som vi kommer att åka till så att det är lite klart iallalfall =)

Har inte riktigt ork att skriva om alla bilderna idag, ska snart sova. Så det blir mest bilder idag.



Nästa blogginlägg - En röd sol
2009-04-25
 12:57:04

Världens bästa!!

Igår skulle vi åka in till stan och jag fick inte veta vart vi skulle. Jag fick t o m blunda när vi närmade oss.
Gissa vart min älskling tog mig??

 






På morgonen var jag och lucifer ute och gick lite, han har nu bestämt sig för att småfåglar är sånt man petar tänderna med, nu ska den riktiga middagen fram!


Blir svårt när han ska släpa hem den bara, men det blir en kul syn! =)


Så imorse ringde fotoklockan 04.30 och en kaffe satt i handen i bilen klockan 05.00. Då bar det av emot ljuset, dock tänkte vi inte på att ljuset kommer tidigare nu än sist vi var ute så vi såg bara den röda solen ifrån bilen, men fick lite andra fina bilder ändå. Stog och fotade tillsammans med en morgonpigg burkletare på Apberget.



 

Fandå´h, j*vla fotograf och vara i vägen...

Sedan åkte vi vidare till stan och fotade lite mer innan hemgång

 






Lekt lite med miniatyrer (nej jag har bara lekt med bilden i photoshop) =P





Puss och kram sålänge
Idag bär det av till Nynäshamn med cyklarna och full fotoväska! =)
2009-04-24
 13:22:42

Idag luktar det sommar ute! =)

Sex sorters blommor, jag behöver inte sju för jag vet redan vem jag ska gifta mig med (om det skulle hända)







2009-04-23
 10:43:34

Lucifer the kämpe!

Igår åkte vi till "godisfabriken" så Lucifer fick förvandlas till vilken makaronpaket som helst på Ica.
Hon gjorde det hon skulle sen tog hon en apparat och scannade lilla Lucifer och *pip* sa det precis som i kassan på ica.

Men nu är det gjort och han är chipmärkt så att vi inte ska tappa bort honom =) (Svårt att tappa bort honom när han bara håller sig till vår kulle på baksidan men...)
Och han var som vanligt jätteduktig, han sa inget påvägen dit i buren, och när vi var inne i det lilla rummet så skulle han bara upp till pappa Jens och sitta och gosa. Vid själva ingreppet sa han inte heller nånting och den där kanylen är större än när man piercar sig kan jag säga...
Och inte sa han något på vägen hem heller. Och idag är han helt normal och ville gå ut imorse =)
Han är helt underbar den där katten, jag skulle inte vilja leva utan honom, min blomma!


Vi älskar dig Lucifer!
2009-04-22
 15:39:26

Jag då och nu?

Ojoj, kollar gamla bilder medans jag backar upp..
Så som man kanske kände igen mig då? =)

 
 
f.y.i nu förstår jag precis hur blixten funkar! =P



Såg att jag hade samma kläder på mig idag som på en bild för ett år sen!
Dags att byta ut klädseln kanske....

 

Ett åt sen - Nu
2009-04-20
 13:15:21

Fotosession Inga grodor

Precis som titeln påpekar så har jag inte hittat några grodor ännu. Vi har jagat dom i 3 dagar nu utan någon som helst lycka. Vi har verkligen bara varit på grodställen men vi är nog bara ute vid fel tid. Vill inte att ljuset ska ha försvunnit för mycket så man försöker se nån rackare innan kvällen.

Vi har t o m passerat en "varning för groddjur" skylt och inte hittat något på det området.

Så igår hittade vi bara svanar där vi letade:



 

Och en kanadagås som bara dök upp! Haha =)




På kvällen bar det av till arlanda, hela vägen dit var det underbar solnedgång och jag hade nog helre velat vara vid vattnet nånstans och fotat men det fick bli lite där vi var!











Nu har det blivit fästingsäsong också så vi ska snart gå och vaccinera oss, känner jag oss så kommer vi ligga i naturen ganska mycket i sommar och då hinner man inte med en hjärnhinneinflammation... Och Lucifer ska iväg och chippas på Onsdag!

I övrigt mår vi bra, det är ofta fint väder nu så man blir lite glad.
2009-04-16
 09:55:35

Fotosession Måsar

Igår var det fint väder och jag gick ut med kameran och en kaffe bara till vattnet bakom oss, när jag gick där i skogskanten så hörde jag ett otroligt fult och välkänt ljud. Och som jag trodde så var det två kanadagäss där i vattenkanten. Jag gick ner till dom och fotade dom, följde efter dom när de rörde sig emot stranden och gick en bit längsmed.

Efter ett tag kom det massa måsar och jag tänkte att jag äntligen kanske kunde provskjuta dom lite som jag väntad på att få göra vi dett bra tillfälle. Började fota lite men sen var plötsligt båda minneskorten fulla (RAW) så jag fick gå hem och tömma dom. Passade då på att hämta några brödskivor vi hade kvar.
När jag gick hemmåt så kom jag även på FAN!!! jag hade ställt in ISO 1000 (!!!) på kameran innan jag gick ut för jag skulle testa en grej i hallen. Så att köra med den ISOn på Olympus = kasta precis alla bilder.
Så in tömma, kasta och börja om.

Gick ut med brödet och kastade till dom, fotade för glatta livet. Brödet slut så jag gick in och tömde korten för att se om det vart bra.
Nehe!! Då hade jag valt ISO Auto och pga detta kunde jag aldrig välja de riktigt höga slutartiderna för den valde ISO 100!! Majgad!!

Aja, upp till ICA köpa en hel franska och hem igen, ner och ratta in 1/1000, ƒ5.6, ISO 500 - Då funkade det! =)

För de som inte fattar fotosnacket så har jag kursiverat den texten som kan läsas lite slarvigt bara =P

Måsarna då:












På eftermiddagen åkte vi till Forum och kollade i klädbutiker, det var jättelängesen
och grymt roligt! Jens köpte en skjorta och ett par hängslen bl a och jag hittade faktiskt något i min prisklass!! =) Köpte två (!!) tröjor, det vart totalt under 100-lappen så det var riktiga kap. Ena tröjan är en jag letat efter oxå så det kunde inte bli bättre!

Gick in i en skobutik jag inte vart inne i sen..............................................................
Å herregud!! Trots den smått groteska färgen på alla skokartonger så var man i himlen där! Underbara skor och till ett pris som ALLA kan ha råd med! Jag vet inte hur många jag hittade men två som jag verkligen vill köpa.


Sen åkte vi vidare till stan och skulle lägga oss i gräset och fota lite blommor, men det blev inte så mycket av den varan så vi vandrade i butiker istället. Jag lyckades hinna få en bild innan iaf =)

2009-04-12
 20:38:55

Konsten att tämja en humla



 


Jens fick en ny kompis idag, Hubbe.
De har inte gått att sära på dom på hela förmiddagen, han satte ett koppel på Hubbe och rastade honom. Så söta =)

Ps. Inga humlor kom till skada, även fast vissa verkar överdriva om detta och få det att verka värre än vad det låter.

 
2009-04-12
 10:20:53

Mycke blå himmel

I Fredags åkte vi till Fjärilshuset med Pernilla och Ellie, det var jättefint väder och kamerorna åkte med såklart. De hade ställt ut massor med orchidéer överallt och hade utförsäljning på dom. Jättefina var dom och jag tänkte att några bilder är både billigare och hållbarare än att köpa en. =)



 
 


Och så kom Påskafton med stålande sol och värme, vi gick upp tidigt (läs Jens) så vi kunde äta och göra oss iordning och åka ut lite. Vi gjorde detta men kom inte iväg så tidigt ändå, massor som skulle hinnas med innan, men runt 1 var vi iväg. Cyklarna var fastspända emot en varsin vägg i bilen och sommarkläderna var på, filtarna var packade.
Vi åkte in till stan och ställde bilen, sen cyklade vi runt hela djurgårn och tittade på folk och allt runt omkring, det är så fint där.
Så cyklade vi förbi Lucette Rådström (tv4 hallåa)! =)

På väg tillbaka så cyklade nästan Jens in i Vanheden (Ulf Brunnberg) när han skulle in till systemet på karlaplan! haha =P

Sen åkte vi med bilen till Hammarby Sjöstad och satte oss på en brygga och bara mös i solen, det är jättefint där och vi skulle gärna vilja bo där om man nånsin fick råd =(
Det började blåsa lite så vi fick ha filten runt oss men det gjorde inget.

 




En underbar dag helt igenom faktiskt!
Puss min älskade, du är bäst i hela världen! ♥
2009-04-10
 09:52:49

Inga kameror ännu...

Nu har det nästan blivit dags för mig att verkligen lämna in min skrutt på rensning, snart har de två åren gått ut som man har på sig. men jag vill gärna bli med Nikon först då.
Vi var och diskuterade med Scnadinavian Photo om allt vi behöver och fick en offert som såg väldigt bra ut, vi ville gå hem med utrustningen den dagen men krediten stoppade lite.
Vi kunde inte höja så mycket på en befintlig kredit så vi måste kolla lite och dela på det, det ska nog gå bra =) Tar lite längre tid bara, men offerten gällde i 30 dagar så...

Det är därför det inte blir så mycket bilder nu.... =(

Igår kom Jens hem med lite våfflor och sylt - bra jobb han har!
16 paket våfflor och 4 burkar sylt, det är 4 paket per syltburk och alltså ca 28 våfflor på en syltburk.



Nu återstår bara ett problem.... vi har alltså inget våffeljärn... så jag vet inte hur han tänkte sig detta... =)



Så himla besviken på bidragen till Earth Hour fototävlingen!! Speciellt vinnaren, hade vi gjort som jag tänkte så hade vi iaf vunnit något. 3-7 pris eller nåt var en kompaktkamera så vaffan.... ååååhhhhh!!!!

2009-04-04
 22:16:37

Våren är här!!!





 


Blommorna har varit uppe ett tag men jag har inte riktigt fotat några förrens nu. För två dagar sen så åkte jackan av och kilklackarna på! =) Nu är äntligen sommaren påväg!
Idag har vi sen imorse hjälpt bejbs far att flytta, sen tog vi ut pärlorna (cyklarna) och cyklade i några timmar, shit vad skönt det var!

Igår upptäckte vi till vår fasa att våra kameror to be har höjts i pris väääldigt mycket på den butiken vi tänkte köpa dom i, de har höjts 4000 kr styck!! Pga att Nikon höjt priserna som vi farat för och att dollarn höjs... så nu ska vi rusa till Scandinavian Photo på Måndag och kolla upp dom där istället.



Och Lucifer lever på som vanligt här hemma, han har börjat sett att solen kommit fram och blivit lite sugen på att gå ut men det har varit så lerigt så man vill inte riktigt ta ut han i det.
För nån dag sen så var vi på Asian Market och skulle kolla lite, då hittade vi "kattgodis" där som vi ville testa till Lucifer. Det var inte kattgodis egentligen utan något vi människor tydligen ska äta. Det var bläckfisk-snacks, luktade riktigt illa men Lucifer gillade det väldigt mycket! =)
Så har han fått en napp nu, som jag kämpar med att försöka få en liknande bild som jag tog på honom när han var bäbis, med nappen i munnen, men det är inte lätt. Men försöken fortsätter tills jag har den! =)
2009-04-02
 21:11:36

Allt rasar ihop... =,(

Nu är det verkligen vår!! Idag åkte kilklackarna på och jackan av, helt underbart i luften!
Blir mindre och mindre fotande nu när utrustningen trillar ihop, det var så fin himmel nu på kvällen så vi gick ut och sköt lite, jag hann bara ställa upp stativet i gräsmattan så märkte jag att något var fel med stativhuvudet, så TJOPP så åkte hela alltet av och låg i gräset....
Så stativet är bara att kasta tyvärr, vilket man är så gott som beroende av. =( Orkar inte med vår skitutrustning längre!!!!!!!!!!!

Aja jag hann med två bilder iaf...

 


Drömmer om Nikon D300.... snaaaaaaaaart!!
2009-04-01
 08:54:23

Fotosession Arlanda

Den 26:e Mars var jag och bejb en sväng till Arlanda för att se om vi kunde få några bilder på flygplan, vi gick först in i en terminal och jag frågade i informationen om detta och hon hjälpte oss. Vi fick en karta för att ta oss till en utkiksplats, men där var man ju på tok för långt borta ifrån planen! =)

Så vi snirklade in oss på en väg där man inte skulle vara och gick en bit brevid en bullervall och där startade planen, så vi stog rakt under dom när de kom! Men vi ville ändå kommer ifrån sidan och se planet när det lyfter. Vi försökte gå lite åt sidan men det hjälpte inte riktigt, vi var för långt ner.

När vi gick till bilen så såg vi en perfekt plats man kunde ställa sig på, uppepå vallen!!! Och det var inget staket eller nåt, så så fort det blir bra himmel att få med så åker vi dit och testar! =)





Hoppas det blir nu i veckan vi kan åka! =)