2007-12-28
 08:21:27

Keramik för hela slanten

Efter en snabb titt hos Mateus som jag dragit mig för så kan jag konstatera att de har en speciell svensk designstil och jag gillar det mesta av det jag ser. Jag skulle nog kunna tänka mig en vit variant till ev bröllop eller liknande.
Fastnade för de pläterade.

image61

Kom ihåg att inte stoppa i micron bara!


Sedan vart det en tripp till AMT där jag såg fler skojjiga saker, men svårt att placera hur jag egentligen tyckte för prylarna.
Vissa roliga och fiffiga men andra vart reaktionen: Varför?
Något av de fiffigare sakerna var ex denna härliga buffétallrik, mingla på festen med mycket från buffén utan att gå runt med en stor middagstallrik (egentligen)

image62
Sedan vart det en tripp till AMT där jag såg fler skojjiga saker, men svårt att placera hur jag egentligen tyckte för prylarna.
Vissa roliga och fiffiga men andra vart reaktionen: Varför?
Något av de fiffigare sakerna var ex denna härliga buffétallrik, mingla på festen med mycket från buffén utan att gå runt med en stor middagstallrik (egentligen)






Sen en av favoriterna jag alltid återvänder till - Eva Solo
En titt på Danskdesign är defenitivt obligatorisk och man kan inte annat än tappa hakan varje gång.
Hur som, självklart förstår vi varför dessa har vunnit priser!

image63
Älskar dessa

image64
Inte keramik men ack så vacker!!

2007-12-27
 23:29:53

Wii

image60
Wiiii säger jag bara! Så j*vla kul!
Har spelat tennis och biljard hela kvällen. Blev totalt besatt av biljarden!

*asg*
Jobba imorgon sen spela! haha!





2007-12-26
 22:50:36

Matstolar

image59
Jag tror jag skulle vilja ha en sådan här variant till ett eventuellt barbord i köket lite längre fram. Bordet vill jag bygga själv men stolarna köper jag.

Hittade denna läckerbit på Design Within Reach och har lagt den sidan högt upp bland mina favoriter! :)

Värt en titt








2007-12-25
 07:42:38

Mellandagsrea

image58
Dags igen, men denna gång är jag utan pengar... ändå finns det saker jag verkligen skulle vilja passa på att handla just för att det är REA.
Hur funkar det nudå? Om affärerna öppnar på Torsdag, får vi bara två dagar rea då eller?

Har själv rea i butiken på lagervaror och det handlas redan! =)


2007-12-23
 12:45:01

Grönt grönt grönt

image56
Nu är det palmer i hemmet som gäller, och välj då en högre variant för de kan med fördel ersätta ev tavlor på väggarna utan att lämna spår efter sig om du flyttar den.

Kom bara ihåg att inte vattna för mycket.




image57


Själv är jag ett stort fan av kallor, har ingen hemma men jag älskar deras form och utförande. De är helt underbara. Jag har bestämt mig för att om jag gifter mig så vill jag ha vita kallor och ormhassel i buketten. Kallor och liljor i dekorationerna.








2007-12-20
 07:59:04

Kaffe vs. Latte

image55
Kaffe med socker är ju favoriten och jag skulle aldrig kunna börja dricka latte eller någon annan sort av "kaffe" men den här sidan har fått min latte-rasism att lägga sig något.
Detta ÄR konst!
Helt fantastiskt hur fina mönster de gör i kopparna med att hälla mjölken rätt eller skummet på ett speciellt sätt.

En sida värd att besöka LatteArt 

Kika in här om du själv vill testa göra mönster i din latte, tips och steg för steg instruktioner hur du gör några av de vanligaste mönstren! Steg-för-steg
2007-12-19
 13:49:40

Hett i köket

Häftig manick till köket, fruktansvärt snygg!
image54

2007-12-19
 07:45:04

Lampgustaf

Inte helt enkelt att hitta rätt ljus för rätt rum/tillfälle, det är en sak vi kan kan skriva i dagboken med bläck. Mitt tips är vitt ljus i köket, ev datarum/arbetsrum och barnrum. Gult ljus i sovrum, badrum och vardagsrum. Men oftast är det formen på lampan som har störst betydelse.

Själv tål jag inte taklampor, de kan jag sätta upp för om de önskas av besök man får som vill tända lampa när de är här, men så fort jag är själv igen så släcks alla lampor och fler smålampor åker på istället. Och nu till jul så gör julgranen och ljusstakarna sitt.


Ett fint tips för den händige är att köpa sig lite ljusslingor nu runt julen, för nu finns de överallt och är billigare. Resten av året är de lite dyrare och kan vara svårt att hitta. Sen bygga sig en "bakåtvänd tavla" och göra hål där baksidan av bilden på tavlan skulle varit, stoppa i ljusen på slingan i hålen (göra hålen så att man får trycka dit ljusens sockel) sen fästa alla sladdar på insidan/baksidan och vips! En underbar moodlamp!
Har tidigare gjort en annan modell som är en tavla med blommor, eller jag har snarare klätt ljusen på slingan med plastbloms-kronblad.
2007-12-18
 13:13:27

Underbara badrum

image48
image49



Jag har alltid varit torsk på hemtrevliga badrum, det får gärna vara minst två fönster med gardiner, en matta, en fåtölj, växter och tavlor på väggarna alt. väggmålningar. Så länge det är rätt ventilerat så skulle jag gärna tillbringa en stor del av dagen i badrummet, stanna där lite extra länge efter badet, läsa en tidning...

En HOW-TO sida hur du fixar stilen till många olika projekt, inrednings-lathund helt enkelt! =) (visar även mycket mer how-to´s än bara inredning)
2007-12-18
 09:26:09

Förlovning


image47♥ Förlovning är ett tillkännagivande av att en parrelation avser att leda till äktenskap. Efter att ena parten friat till den andre, och denne svarat ja, så är paret förlovade fram till dess att vigseln fullbordats. Av tradition växlar man vid förlovning förlovningsringar. Förlovning kan firas som en familjehögtid. Förlovningen har, till skillnad från trolovning aldrig varit rättsligt bindande.

Jag har varit förlovad en gång, men en underbar kille som jag verkligen trodde var one of a kind. Förlovning var verkligen min grej, det kände jag direkt, det kändes riktigt och äkta. Jag skulle aldrig lämna honom och han skulle alltid vara mig trogen....
2007-12-18
 08:01:34

Underbara metall

Kikade in på Countrybymail och gillade genast vad jag såg. Kan det bli mer passande till mitt kommande kök? Det finns något lantligt över hela sidan, inte bara för namnets skull utan hela intrycket känns lantligt med den totala avsaknaden av färg.
Helpaneler, kökssoffor och omklädda öronlappsfåtöljer skulle trivas!

2007-12-17
 17:57:16

| För det är ingen vanlig dag |

image40

Grattis!
Tack! :)
2007-12-17
 07:46:57

Vardagsrums-kampanj

image39
Precis som bilden säger så har det blivit dags att hitta ljuset! Tv möbeln ska ut, in med en vit högblank, soffan från ikea är himla fin och jag älskar det organiska.

Jo nu är det ljuset som ska fram, tyvärr är det sådant jag ser efter jag testat en variant först, men det gör inget.

2007-12-16
 20:20:16

Nu är det gran igen och nu är det...

image38Plockade ihop min minigran idag och satte dit de torkade apelsinskivorna som jag kämpade med i Fredags. Fick lite bråttom när jag satte dit dom så jag ska gå ut och vira lite mer ståltråd runtom så att skivorna sitter mer intill granriset.

Var till mor och firade mig idag, det var jättekul och vi fick den underbara studenttårtan!!!
LOVE IT!!! Kiin ville inte vara med och klä granen, hon skulle istället suga sig fast på kulorna :D (oops)


image37

När jag kom hem kastade jag i mig mat och sen var det till att ge sig på panelen igen, nu har jag målat ca hälften så jag gör klart imorgon. Sen ska det målas igen. Lucifer står och undrar vart f*n den gamla väggen tog vägen!
Hoppas hoppas hoppas jag hinner göra klart mycket nu iveckan så jag hinner få fint till jul, inte för att det kommer vara någon här mer än jag som kan uppskatta det men ibland är det himla mysigt oxå! =)

2007-12-15
 21:51:47

Så sööööt

image35

Det går inte att göra annat än älska den underbara katten i Shrek... han är så söt med sina uttryck! Vantarna var ju verkligen grädden på moset, vad sött det vore att sätta på mina älsklingar och släppa ut dom! =)

Det blidde inget pysslande med konen, men jag har gjort ett kort till min kompis iallafall, hoppas hon gillar det. Saknar verkligen att ha en egen pysselhörna här, jag var ju mer eller mindre beroende av att pyssla. Men just nu så åker jag alltid till Anna istället, mycket roligare för då får jag sällskap. Men vill ändå pyssla hemma ibland... =,(

Nej nu blir det te och avkoppling tror jag. Natti!
2007-12-15
 13:13:11

Julepyssel

image34Är så sugen på att julpyssla nu, måste scrappa ihop ett kort idag iallfall till en vän, ikväll ska jag klä en prydnadskon med granris, pynt och torkade apelsinskivor. Imorgon vill jag sätta upp min underbara vita gran här hemma, men det känns så tråkigt när det ser ut som det gör just nu. men den lyser upp så fint...

Prioriteringar!
2007-12-14
 09:26:13

Min älskling

image33Det här skrev min nalle till mig igårkväll i snön som låg på isen i planteringslådan. Det var första fina saken på länge som han gjort och jag blev jätteglad. Han är så rar..







Sitter och försöker få tag på MIO för att fråga ang deras tyg på sofforna, måste verkligen ha 100% bomull och hade inte en aning om att det skulle vara så svårt att få tag i idag.
Söker även efter info om fula köksfläktar, ska absolut byta ut min gamla klump emot något nyare och snyggare.
2007-12-13
 23:57:27

Huset

image32

Älskar Pon and Zi och denna bild är så fruktansvärt likt mitt liv...

2007-12-13
 13:33:43

Orgasmiskt

image29image30
Jag hittar inte ens ord... en sida som verkligen är värd ett, två även 5 milj. besök Timeworksclocks

2007-12-13
 08:03:18

Grönt grönt grönt

image28
Får mig alltid att smälta!
2007-12-13
 07:56:03

Vitt, kallt och rakt

image25 image26
Nu på morgonen så snubblade jag över en hemsida som verkar vara ny i cyber, hittade lite intressant där som var kul att kika på.  Sidan heter Houseofhedda Älskar sedan en tid tillbaka organiskt mönster och speciellt träd eller gren-mönstrat. Saknar min gamla matsal i förra lägenheten, där kunde man verkligen smycka ut med massa fina prylar och håll med om det - är det något rum i hela huset/lägenheten som är sjukt kul att inreda om och om igen så är det matsalen!
2007-12-12
 22:56:21

Arkitekt Onsdag

Ja det är precis vad min dag gått till, är nu klar med planritningen för vardagsrummet äntligen, ska ge mig på sovrummet imorgon om tid finnes!

image24
Jag kan inte låta bli att gå och pilla på mina klockor hela tiden, väntar på att få upp alla mina hyllor och bänkar så jag kan börja dekorera ordentligt!! Det går för övrigt inte att understryka nog, hur mycket jag älskar udda klockor!! Den här är den näst senaste jag köpt, helt underbar!!









2007-12-12
 17:51:23

Vardagsrum, ritningshuvud och försvunnet g

image22

Tog mig i kragen imorse och satte direkt efter Beverly Hills igång med pluggandet. Dags att göra klart konceptplanschen för familjens vardagsrum. Det gick sådär, kände mig inte helt inspirerad men fick nog ihop det tillslut.
Checklistorna var dock tidskrävande.
Efter gårdagens bokföring så var jag nog helt enkelt matt.

Äntligen!! Nu har min specialbeställda granitskiva kommit som ska image23sitta i det nyöppnade hålet i köksväggen, ska bli så spännande att se hur det blir. Svart granit med fasade kanter ihop med vitmålade lister. mm...!!


Har mailat stor del av dagen och det känns lite frustrerande att jag tappat mitt g på tagentbordet, den slutade halvt funka efter gårdagens borrning i betongen, trillade lite skräp bland tagenterna. Så mina mail har varit lite fattiga på g:n idag men det kan även bli kul läsning för mottagarna! :) Dock inga kunder hoppas jag.
2007-12-11
 17:04:17

Bästa tv-dagen på veckan


image21
ÄNTLIGEN Tidag!!!
20.00 Bones
21.00 Desperate Housewifes
21.55 Christine
22.25 Brothers and Sisters
23.25 Seinfeld
23.55 Sex and the City

Kan egentligen inte favorisera någon men jag har längtat länge att Bones säsong 3 ska börja så jag är himla glad att den hamnade på supertisdagen! =)

Nu är min soffa borta... =,(
Sitter med en fotölj bara. Men det gör inget för den gungar!
2007-12-11
 07:50:29

Morgonens kaffe + bokföring

image19
Hade jag en sån här underbar sittkudde när jag sitter bland alla papper och häftar ihop, slår hål och sätter i pärmen så vore jag lycklig.


image20Idag blir jag sofflös igen, men som tur är så har jag denna gång en fotölj kvar åtminstånde, men det kommer bli tomt och säkert eka tills jag fyller upp platsen med en ny soffa.

Ska nog hämta ut mitt paket från Inreda idag, den fina fondbilden till min badrumsdörr, jag längtar så att få dit den. Den ser så harmonisk ut, men det är nästan så jag vill ha den på insidan av dörren, mest för att jag aldrig stänger den dörren så man ser utsidan =)
2007-12-10
 21:16:29

Det ligger mig om hjärtat...

image18image16
Om min älskade skulle ge mig söta hjärtformade kaffemått i julklapp tillsammans med en fin kaffetavla så skulle jag bli sjukt lycklig! Det är sådant som ligger mig varmt om hjärtat, precis intill klockor och skulle verkligen vara att slå huvudet på spiken! Visst är de underbara?!
2007-12-10
 21:11:06

Fika

image13
Kan man INTE älska att baka? Eller åtminstånde gilla bakkonst?

image14image15

















2007-12-10
 18:59:24

Julstämning

image10image7image6image8image12
Ser man dessa underbara detaljer så behöver man inte anstränga sig för att önska om en riktig sagojul... Sitta på en luddig päls och känna på klapparna, julsånger i radion och det luktar julskinka i hela huset. Alla pysslar och dekorerar granen, tar en svängom när man passerar varandra och alltid den lilla kyssen under misteln.
2007-12-10
 10:59:50

stefans ovanvåning..

image3Dom otroligt fina vitmålade golven, väggarna, taket.... Sätt in en dagbädd, en vägghängd bokhylla och en gammal radio. Underbar relaxmiljö. Några svagt rosa filtar och kuddar i dagbädden.... Det är ett ställe jag skulle kunna vara en hel dag på UTAN att få myror i benen, bara sitta och läsa samtidigt som radion är på tyst i bakgrunden, min älskade på nedervåningen...
2007-12-10
 10:41:09

Ny sida, nytt liv, ny kaffekopp!

image8Som den textnarkoman jag är så tyckte jag att det var dags att uppdatera sig lite.
Men jag överger ABSOLUT inte min älskade dagbok, jag har köpt en så underbar (fusk)läderinklädd, ljusbrun dagbok som jag bara längtar att få sätta pennan i.
Filosofer och djupt störda människor har alltid något att skriva, undrar just vilken jag är?

Nåja, nu var det dähär med att jag inte får ordning på min lägenhet. Jag har för många ideér på samma gång, men jag tror att jag äntligen har hittat ett sätt att få plats med min underbara kaffebänk, jag kan inte leva utan den!
Alla mina kaffetavlor, kaffebönor, prydnader, burkar, blommor... äntligen!

Nu är det bara frågan hur man snyggast gör den stora EXPEDIT hyllan till en tidningshylla... korgar?
Om jag bara hade all tid i världen, jag skulle läsa Residence och dricka kaffe hela dagarna i mitt nya vardagsrum... mm..