2009-02-28
 21:18:59

Fotokurs

Nu har vi kommit hem ifrån kursen som jag berättade om tidigare, det var jättekul och lärorikt. Träffade ett gäng........ väldigt speciella människor som bara det var värt halva pengarna =)
Vi har nya ideér nu som vi vill testa och åkte en sväng till Bauhaus efteråt och köpte lite prop.

Var två modeller som sagt på kursen men jag fastnade verkligen för den ena, hon var så sockersöt och jag ville ta med henne hem! Jättefin och jätteduktig var hon, lite bilder på henne:

 
 

DOCK!!! Så syns det väldigt väl på dessa bilder att blogg.se drar ner kvalitén på bilderna nå grymt. Ska göra en egen blogg istället tror jag för såhär lite färg är det inte på henne och hon är inte så daskig som det ser ut. =( Jättetråkigt verkligen.

Men jag är nöjd med bilderna faktiskt, skulle bara velat haft D300 idag istället så man slapp det tråkiga bruset...
2009-02-28
 08:06:57

Fotosession bubblor och kiwi

Igår satte vi upp ministudion igen i vardis och denna gång vart det fokus på bubblor under vattnet, eller iallafall försökte vi få fokus på dom, det var inte helt lätt.
Jens ville få bubblorna helt runda men det är nog bara ovanför ytan man kan få bubblor runda kom vi fram till =)

 
 

Jo sen ville jag släppa ner en halv kiwi och se om vi kunde hinna knäppa några bra bilder, det var JÄTTESVÅRT och JÄTTEBLÖTT! Hade velat haft en bild där kiwin precis bryter vattenytan, blev en sån men då hade vi för lite vatten i vasen så man såg kanten.

 

Sen ville jag försöka få till en reklambild likt de vi ska iväg och lära oss om nån timme hur man gör =)



Kurs snart då, batterierna är laddade. Pennor och block är framplockat. Bixit och digestive är inköpt.
Redo att åka!
Kommer visa bilder här i bloggen på hur det var och lite bilder vi tar. =)
2009-02-27
 15:25:43

Fotosession motljus och småfåglar

Vaknade till ett snöigt Älta idag, det var tråkigt att se eftersom vi väntar med spänning på våren nu. Det började smälta undan men det var visst inte färdigt än.
Satte mig vid datorn och redigerade lite bilder och tittade med jämna mellanrum ut för att se om kanske solen tittade fram något, men nej....
Men sen - runt lunchtid så kom hon så snällt fram så jag tog på mig oömma kläder och gick ut med kameran. Hittade några ställen att testa motljus på, lade mig i snön på flera ställen och på ett ställe se gick det förbi en hundägare med sin hund och hon såg inte mig förrens jag tittade upp så jag skrämde nog henne lite. =)

 
 



Medans jag kikade runt vart jag kunde lägga mig i snön så såg jag ett ställe där det hänger två mathus till småfåglarna så jag tänkte jag kunde gå in, hämta stativ och zoomen så sätter jag mig där en stund och ser om jag kan få några bra bilder på de små liven. Kokade lite te och gick ut och bunkrade mig i skogen. =)

 


Ikväll blir det mer vattendroppstester! =)
2009-02-27
 09:10:07

Fotosession vatten

 
 

Igår åkte vi som bestämt till Scandinavian Photo och provade Nikon D300 och om möjligt så är vi mer övertalade nu. Vi fick hålla, klämma, känna, prova. Testade ett underbart objektiv också, eller två underbara egentligen. Och hittade det ultimata stativet vi behöver.

När vi kom hem så hade vi glömt fråga allt vi skulle fråga och jag glömde fota Jens med den i handen som jag skulle göra. Vi var väl för inne i det vi gjorde när vi var där antar jag.
På kvällen satte vi upp en liten ministudio i vardis för att testa fota lite vattendroppar, eller vattenskvätt snarare. Nu när vi förstått att iallafall en av blixtarna vi har är trådlös så vi faktiskt kan rikta ljuset mer, lägga den på golvet om det behövs. Helt underbart! =)
2009-02-26
 09:21:33

Fotosession frusen mal

Igår var det ett år sedan jag skrev till jens första gången på Facebook som gjorde att vi tillslut nu bor ihop! =D Haha Det firades med fiskpinnar och en tripp till IKEA, nejdå men jo vi gjorde det. I present av mig så ska vi åka på fotokurs på Lördag, det ska bli jättekul.
Det handlar bara om att lära sig använda blixtar, externa och den inbyggda så vi kommer nog gå därifrån med mycket kunskap. Det håller på i stor sett hela eftermiddagen. Önskar bara man slapp gå dit med våra Olympus....

Igår flög det in en mal här inne som jag passade på att jaga rätt på med kameran hårt i handen, dock ville den inte sitta still så den frystes ner medans vi duschade. Sen var den redo för lite fotografering! (I en vilket som ser ut som en mediterande pose)





På den nedre lever han dock, men det var svårt att själv hålla i den i ena handen, hålla kameran lodrät i andra handen och vinkla blixten rätt så den studsa bra.



Sen fick han ligga på bordet medans vi plockade upp annat och sen var han borta, så han tinade nog och flög upp i taket här nånstans. Planerar väl hur han ska kunna frysa ner oss och fota...

Sen hade vi lite gammalt bröd som vi åkte och matade änderna med

 

Det tyckte dom mycket om, skulle vilja prova dom med ett objektiv med bildstabilisator i.



Wiiehoo
Idag ska vi förhoppningsvis åka till Scandinavian Photo och testköra
Nikon D300, klämma lite och bestämma optiken kanske!! ♥

Igår var min kamera helt ur balans så jag behöver verkligen en ny.... =,(
2009-02-24
 12:08:04

Fotosession Föråldrat

Lekte lite nu medans jag väntar på att få gå till doktorn

 
2009-02-23
 09:43:56

Kladdiga bullar och en galen Lucifer!

I Lördags skjutsade vi Jens mamma till en stuga lååångt bort, eller nej egentligen bara 5 mil men det kände ganska långt när vi åkte. Hon skulle titta på ett litet torp, det var jättefint där och huset är INTE det ni ser här nere utan bara ett hus som vi la märke till lite extra mycket. =)

 

Efter maten blev det bullbak och kattlek!

 
 
 
 

2009-02-20
 09:16:48

Fotosession Änder och Fors

I onsdags var det en given fotodag som inte fick gå till miste, det var klarblå himmel när jag klev upp klockan 7 och Jens hade inte så mycket på jobbet så det var bara att förbereda utrustningen tillsammans med morgonkaffet! =)

Först bar det av till Järla Sjö för att fota lite änder, tyvärr hade vi inte med oss någe bröd, det hade varit perfekt. Men vi fick lite bilder iallafall. Provade mitt 55-200 tillsammans med makrostativet och även att hålla kameran själv i handen. Många bilder blev suddiga men mest pga att ankjävlarna rörde sig, så detta objektiv vill jag lära mig att använda mer nu.








 


 



Gick lååångt ut på isen gjorde jag oxå....

Sen var det kallt och dags för några cheese på McD så det blev drive innen och vidare till Nacka strand för att sitta vid fontänen och pissfrysa och äta våra hamburgare. Jag tror jag skakade i mig den sista tillsammans med iskaffet. Man är ju bra dum när man sätter sig på en platå ute i vattnet när man fryser... aja

I bilen lät det lite såhär: "Jaha nudå, nu är jag varm så nu tar vi nästa ställe"
Så det blev favoritforsen en liten stund tills jag frös så hela jag skakade. Träffade på en jätterolig katt där som följde med oss medans vi fotade.

 


Idag Fredag är det igen underbart väder redan nu så fotofering är inbokat! =D

En tanke jag hade igår när jag satt och väntade på bussen till Tyresö för att posta (som jag lyckades klara av denna gång btw) var, undra hur nära som är för nära att sätta sig brevid någon när man väntar på bussen. Om det är en bänk och det sitter bara en person där. Hur nära gör att man börjar undra varför denna person sitter där? =)

Nu ska jag snart gå och träffa nån jag aldrig sett för att hämta en nyckel, så detta kan bli hur spännande som helst!
2009-02-18
 08:32:26

Fotosession Första macrotesterna

Igår tittade jag igenom gamla bilder från min gamla dator och hittade lite blandade bilder på när jag precis hade köpt mitt macroobjektiv till min kamera. De var obehandlade och vissa såg rätt tråkiga ut, men med nya photoshopkunskaper så trixade jag lite. har andra ögon idag än jag hade för två år sedan. =)





















 



Underbart väder idag, verkligen fotoväder! Igår var vi till en fors och fotade tills jag nästan tappade fötterna av kyla. Som tur var hade vi en sån "vik plattan inuti så blir den hård och varm" i fotoväskan så det räddade mina händer iallafall. Jag har inte kollat bilderna ännu så det får bli ett annat inlägg.

Är sugen på att börja ligga i gräset och fota macro nu så nu får det ta och bli vår. Fick ett mms av bejb för en halvtimme sen där han fotat i en tidning - "32 dagar kvar till våren kommer till sthlm"!!!! Så jag börjar plocka fram rätta kläderna för att krypa ibland krypen redan nu! =P

Nepp gå och ladda batteriet till kameran.
Hur ska jag kunna lämna ifrån mig kameran på service nu? *suck*
2009-02-16
 09:23:49

Trivs jag i sthlm?

Igår fick jag frågan om jag trivs här i stockholm, av en som för två år sen flyttade hit från Kopparberg. Jag älskar den frågan varje gång! Mitt svar är att jag saknar dom jag lämnade bakom mig, mer än jag kunde tro jag skulle sakna dom - men jag trivs så enormt bra här så jag skulle inte vilja byta nu...
Det har varit lugnt under vintern men snart när sommaren kommer igen så kommer vi nog göra ganska mycket. Väntar mest på att färgerna ska komma tillbaka så vi kan åka ut med kamerorna.
Förhoppningsvis hinner vi med en fotoresa också som semester då vi åker nånstans och bor och då har kollat upp ställen att besöka och naturligtvis fota.

Jag fortsätter att överaskas av skillnaderna på att bo här och i Linde, upptäcker nya saker hela tiden tycker jag. En stor och underbar skillnad är iaf att man får ta med sig kaffet på bussen här! =D Haha

Avslutar med de underbara kallorna jag fick av Jens på Alla ♥ns dag:

2009-02-15
 18:54:54

Fotosession Fors (Slow shutter)

 

 



 

 
2009-02-13
 21:49:35

Fotosession KÖRSBÄRSBLOMMOR!!!!!!

Igår åkte vi till stan och jag hittade underbara rosor, de ser lite antika ut. Typ gammelrosa och gammellila, och sen sålde de körsbärskvistar med vita körsbärsblommor på, självklart köpte jag några.
Hem direkt och fotade, även imorse.

Idag åkte jag med bejb till fältöversten, medans han jobbade där nere så gick jag i köpcentret, direkt till en blombutik. Och precis då jag förklarar för mamma i telefonen att jag hittade körsbärskvistar igår så ställer jag mig framför en hink med uuuuunderbara rosa blommor, RIKTIGA KÖRSBÄRSBLOMMOR!!!! Åååhhhh vad underbara dom är! Köpte naturligtvis - 10x mer än igår =)

Hem, FOTA!
(synd bara att Blogg.se får bilderna att se fulare ut)



 

 

 

 



 
 




Så har ju min kamera börjat visat tecken på ålder, det tar 2,5 timme att tömma kameran på 120 bilder (iof RAW-format) men för bejb tar det 5 minuter. Köpte en minneskortläsare idag och vips så gick det fort att tömma igen. Dock vill jag att min kamera ska må bra så jag tänkte lämna in den till Olympus så får de fixa den lite. Har garantin kvar ännu så.... gratis är gott!

DOCK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Detta betyder att jag blir utan kamera i kanske 1-2 veckor!! Men! Den goda delen i spökdramat är att man kan hyra kamera på Cyberfoto för en billig peng, eftersom jag är företag så kan jag göra det =)
Och då blire en Nikon D300 semipro paket, vill köpa den kameran när jag kan så det vore kul att testa den först.

Här är underbarnet:



DREGGEL!!!
2009-02-12
 12:15:14

Fotosession blommor (Makro)



 

 



 

 



 

2009-02-11
 08:31:36

Måne



Så underbart väder i Måndags, jag plockade med mig kameran och gick en sväng, bort mot vattnet på IP men det var tyvärr massa barn på isen så bilderna i mitt huvud på hur bilderna i kameran skulle bli får ligga kvar där ett tag. På väg hem såg jag denna underbara vy, ser så rustikt vackert ut.

När jag kom hem blev det makrofotande inne, provade lite olika saker.

På eftermiddagen blev det ännu mer fotande, när maten var i ugnen så gick jag och Jens ut med kamerorna till vattnet, gick lite på isen. När vi skulle gå hem igen så tittade jag mot himlen en bit bort och såg något klotformat och apelsinorange. - "Är det där månen??!" Japp det var det. Fick inget foto på den som den var då tyvärr.
Men efter maten åkte kläderna på igen och ut med 200:an och stativen!

Fixad i photoshop för att förstärka endast:


Orginalbilden ur kameran:
2009-02-09
 08:08:24

Gråter...





Såg denna på Guldfynd för några veckor sen.... vill ha!!
2009-02-06
 09:19:42

Vad är väl en dag på slottet...

Idag fyller Barbie 50 år och det firar vi henne med en klunk kaffe...... sådär ja. Grattis!

Måste berätta om vår Onsdag, när Jens kom hem ifrån jobbet tidigt så ville vi åka nånstans, kollade upp olika ställen vi vill besöka och bestämde oss för att åka till Kungliga Slottet just denna dag...
Först strosade vi runt och letade parkering, hittade tillslut närmare ingången än där vi letade först. Direkt vi kom in och skulle köpa biljetterna så såg vi den otäcka skylten - en kamera med ett streck över!!! Noooooooo. Vi hade tagit med oss full beredskap och tänkte att man borde få fota på nåt ställe där, vi tänkte fråga dom. Men det behövdes inte då... =(

Som tur var hade jag med mig kompaktkameran så jag stoppade den i fickan på ON under hela besöket. Fick några bilder där inne, dock inte de bästa, men jag ville ha något bevis iaf. Det känns verkligen som man gör något dumt när man går och fotar i smyg.
Vid ett tillfälle kom en vakt "Miss, no photographing" Haha,
JAG ÄR EN MISS!? =)

   
   
  
   
  
  




Until the next time - Sleep tight...
2009-02-04
 08:21:19

Längtar till sommaren...

Igår åkte vi till det Expert som Jens köpte vår stjärnkikare och kollade på deras kameraväskor, ingen var mitt i prick så vi åkte vidare till Scandinavian Photo och där hittade vi både en dubbel och en enkel, Jens köpte den dubbla nu. Jag tittade lite på deras studioblixtar som de hade där, såg inte så dyrt ut men jag tror de som stog var begagnade kanske.

Sen eftersom rakt framför Scandinavian Photo så är världens finaste utsikt så var det tur att vi hade kamerorna med oss, jag hade bara kompakten och inget minne dock, så jag fick fota 10 bilder med det inbygda minnet =(

  


Numera sitter vi hela kvällen efter maten vid våra datorer och sökersökersöker efter studioutrustning för foto, nytt, begagnat, hur allt funkar, kurser osv osv.
Vi lär oss lite varje dag och det är kul att ha något att längta till, studiolokal har vi redan =D



Nej allt detta skrivande och inget har blivit pysslat, har idéer idag så nu ska jag sätta mig på golvet!
2009-02-02
 09:26:15

Josephine on ice!

I Lördags var vi då på dop och det var jättefint, fotade ganska mycket såklart men inte alla bilder blev bra i kyrkan direkt pga motljus så jag måste fixa lite =)

Titta min fina klänning hon har på sig!

  
   


Våran doppresent, Pernilla öppnade ett likadant paket innan vårat och det var ett annat album som tur var. Då satte vi fram våran lite närmare henne så hon skulle öppna våran snart och jämföra vad mycket bättre våran var =)
Hon öppnade den och blev jätteglad, den fick t o m skickas runt. Vi hade satt i fina bilder på Elliot, men hon blev nog mest glad över bilden på framsidan som hon tycker så mycket om. Fotade den när hon var gravid.

Sen öppnades ett likadant paket till lite senare och det var ett exakt likadant album som vårat men utan bilder, och de som köpt det hade ju fått vårat album i knät när det skickades runt, vad jobbigt för dom och vi känner oss lite dåliga såhär efteråt faktiskt =)


Igår Söndag så ringde Mimmi och talade om att hon äntligen fått sin systemkamera av sin låtsaspappa, så hon kom självklart hit med den så vi fick hjälpa. Och självklart är det en Nikon som vi tänker köpa nästa gång... dock bara en D80.

Så det blev mycket jämförande igår, sen gick vi ut och fotade lite, tog med oss Lucifer så han fick springa lite i snön. Och jag gick på isen för första gången i mitt liv typ!!! Lucifer verkade inte förstå att marken tog slut för han bara sprang på.

  
  

Så har jag ju en till katt förresten om jag inte berättat det, en utekatt som kommer hit hela tiden och ropar på mig. Den är jättesnäll och så himla fin. Försökte få han att hälsa på Lucifer igår men han blev för rädd...

 


Så i Lördags så åkte vi runt 19.30 till globen och fotade den lite. Vi väntar på att den ska lysa med vanligt halvblått ljus så vi kan fota den men det fick funka med denna oxå =)

 


Min kaffeburk som utlovat:





Åsså har jag scrappat, har länge velat göra denna och nu blev den till igår! =)



Nej nu är det dags å göra någon nytta kanske, dricka upp kaffet och scrappa lite =P
Puce^^