2013-01-29
 20:20:22

Dags för Kokos

Idag var det dags för Kokos att åka och göra hennes förberedande avelstester, och hon var inte lika cool som Thea på britsen, men duktig var hon. Hjärta och njurar normalt, nu inväntar vi bara svar på blodproverna och håller hårt i tummarna och tassarna.
Min underbara docka blir bara vackrare och vackrare för varje dag som går ♥
2013-01-25
 22:45:35

Gonatt önskar sjuan!

2013-01-23
 21:55:20

7 bebbar till världen ♥

I Måndags vaknade jag och tittade på Thea, jag tyckte magen såg lite annorlunda ut. Är det dags?
Hon beter sig lite oroligt och letar boplats (äntligen) Tillslut gör jag iordning till henne och hon lägger sig där och börjar flåsa, då förstår jag att det är dags.
Jag har såklart ställt iordning filmkamera, kamera, babygrejer, våg, mobilen för att kolla klockslag osv osv. När hon börjar krysta så ser jag på videokameran att batteriet blinkar (!!!) så jag passar på att byta, i med det nya batteriet och så plötsligt ERROR!!?? Hur jag än gör så blir det error på kamerahelvetet. Thea krystar och jag ber henne knipa :)
 
Tar bort videokameran ifrån stativet och byter fäste, sätter dit mobilen och filmar med den.
Sen kommer det tre missar efter varandra och Thea säger knappt någonting. När första kissen kommer så ska jag kolla klockslaget och kommer på att jag filmar (!!!) med mobilen, så jag får springa till datorn i vardis och kolla för varje unge. Och så ska jag väga och då går inte vågen igån....
 
Det kommer 5st och jag och Mimmi tittar på dom hur de myser och letar tutte. Sedan ser vi att magen rör sig och det finns nog en till där. Ett tag senare kommer en unge till som inte låter och har svårt att andas, jag tar den till mig och sätter igång den 2 timmar långa prossesen att slunga, slemsuga, massera och nypa. Det bästa var faktiskt att nypa kissen så han blev arg och själv gurglade upp slem. Under tiden ropar Mimmi "det kom en till!" och nu är det plötsligt 7 st! Wow vilken maskin Thea är.
 
Idag är de 3 dagar gamla och alla verkar friska och stiger i vikt :)
 
Lite bildbombning såklart
 
 
2013-01-10
 22:36:54

Dagens hemmastudio

Ännu en gång i hallen, där finns bra uttag och gott om plats :) Köpte nya bakgrundstyger idag och kunde såklart inte hålla mig ifrån att testa en, och som vanligt så är mina två modeller på plats direkt.
Thea somnade där tillslut så hon fick vara kvar :)

 
På denna bild har jag använt en guldig bakgrund men ändrade färgen
 
2013-01-09
 21:43:00

Kattfotografens katter

Har haft en tanke att prova färga en av mina hundratals trasmattor svart, för att använda i studion eller för foto hemma, så idag köpte jag färg och slängde in en matta i tvättmaskinen.
Det blev faktiskt bättre än jag trodde det skulle bli och passar superbra för det fotosyftet jag tänkte.
 
Så jag kastade ihop en liten snabb hemmastudio i hallen :D och eftersom man har väluppfostrade modellkatter så turades de om att sätta sig och posa för mig.
 
Mattan före och efter:
Hemmastudion såg ikväll ut såhär:
 
Men inte behöver jag mer för att göra fina bilder :)



Bor du i Stockholm? Kom då med dina djur till min studio, bilderna kommer du ha glädje av resten av ditt liv!
Bara 500kr för en timmes fotografering och 10-20 fullt redigerade bilder! Hör av dig :)
2013-01-09
 12:43:10

Min helvetesjul

För ca en månad sen så fick jag plötsligt väldigt ont i ena sidan av munnen och misstänkte tänderna. Dagen efter min födelsedag gick jag till tandläkaren och han hittade inget, och allt så bra ut. Han trodde att det var pga att visdomständerna i underkäken är påväg upp som jag hade så ont.
Smärtan:
Alltså den smärta jag levt med under jul och nyår går inte ens att beskriva.
Den har flyttat runt mellan tänder, tandkött, tinning, kind, panna och öga. Den kvällen som var värt så hade jag ett rött öga och jag kunde inte vara still pga smärtan, om jag nuddade mitt kindben så hade jag ont länge efter det. Den kvällen när jag la mig så tog jag en mun vatten och sköljde lite innan jag svalde och plötsligt så försvann smärtan spårlöst på en sekund, som med en suck och hela jag slappnade av.
Ca 1,5 minut senare strålade den upp igen och jag tog en ny mun vatten och sköljde lite, samma sak händer det försvann. 1,5 minut senare samma sak igen.
Så den natten gick jag igenom två glas vatten med en tesked i munnen åt gången = hundratals sköljningar varav jag somnade den där sköna minuten mellan varje smärtvåg. Jag vaknade två gånger av att jag somnat med vattnet kvar i munnen och det rann ur mig. Tillslut somnade jag helt.
 
Dagen efter tänkte jag att det var skönt, nu vet jag hur jag kan kontrollera smärtan hela dagen (julafton) och jag satt där hela morgonen och drack mitt morgonkaffe med varannan mun vatten. Nån timme senare orkade jag inte mer, jag tänkte att nästa gång smärtvågen kommer så ska jag härda ut den och hålla munnen helt stängd och still. I HELVETE vilken smärta som kom, den övergick efter 6-7 minuter till ett djupt pulserande i tanköttet/kinden och efter totalt ca 10 minuter så försvann smärtan. Jag vågade knappt prata ifall smärtan skulle komma tillbaka så jag vilade munnen helt nån halvtimme, sen började jag prata med stängda käkar, allt gick bra.
 
ÄNTLIGEN hade jag övermanövrerat smärtan!
När smärtan kom tillbaka efter några timmar så gjorde jag samma sak igen, stängde munnen och bara uthärdade, sen gick det över under lång tid. Detta hände kanske 4-5 gånger under julafton, men det kändes så skönt att få timmar utan smärta istället för 1 minut så jag var överlycklig!
 
Senare så började smärtan att försvinna mer och mer, jag fick inga attacker längre och började då samtidigt att känna en tand som kändes högre än de andra längst bak, i överkäken. Den slog i innan någon annan tand tog emot och det var inte jätteskönt, jag tänkte om det kan ha hänt något för att jag inte tuggat på den sidan i munnen på över 2 veckor. Så jag ringde tandläkaren och frågade vad han trodde, han (den tandis jag hatar) svarade att han trodde tanden hade dött nu och behövde rotfyllas, då kan tanden kännas hög. Så jag bokade in tid direkt hos min tandis som kom tillbaka 8:e Januari.
 
Mitt humör sjönk till källarplan direkt. Jag orkade inte ens prata, le.
Dagen efter ringde jag tillbaka till tandis och kollade om det inte fanns någon tid för detta innan min kommer tillbaka, och det fanns en tid imorgon, jag tog den direkt, trots att det var tandis jag hatar.
 
Tandis jag hatar:
Första dagen jag började gå hos Nackatandläkarna så såg jag Erik i korridoren och tänkte direkt "Hoppas jag aldrig får honom" Han hade en blick som om att han inte bryr sig, han gillar inte vad han gör och han släpade så hårt med träskorna så hade han 4 ben så skulle det låta som en häst gick där.
 
Så dagen efter kom jag till Erik och satt i väntrummet 10 min innan min tid.
När klockan slog 14:00 och min tid började, så kommer det en far och son in och sätter sig, då kommer Erik ut och hämtar sonen in till sitt rum och tittar lite nonchalant på mig och säger "ett ögonblick bara" och jag får höra att de ska limma något som sonen har i munnen. De blir kvar där inne 10-15 minuter (AV MIN TID) och sen kommer de ut, småpratar lite framför mig som sitter där och väntar, sen går de. Erik går in på rummet och 2 minuter senare kommer far och son tillbaka och ropar på Erik och säger att det som de limmat hade gått sönder direkt. De går in igen på rummet ytterligare 5 minuter och går sen ut igen och småpratar lite till sen går de och jag får gå in. Klockan är då ca 14:20
 
Jag sätter mig i stolen och säger "vad som än är fel, fixa det nu" varpå Erik säger "Jadå"
Jag lägger mig ner och han börjar titta på den höga tanden och säger att han ska slipa lite på den, så han slipar och jag får tugga på kalkeringspapper och han tittar. Jag börjar här undra varför han ska slipa? Han fortsätter och slipa och frågar mig om det känns bättre. Om och om och om igen slipar han och jag tuggar och säger NEJ det blir inte bättre!!! Då slipar han ännu mer och frågar igen och jag säger, "ja det kanske är bättre men varför slipar du? Ska du inte fixa till det här?"
Då säger han "Nej jag behöver mer tid för att rensa ur"
Jag: "Men jag bokade ju tid för detta!?"
Han: "Men jag hinner bara slipa idag"
Jag lägger mig ner igen och tårarna börjar rinna, eller snarare välla ut när han fortsätter slipa på min stackars tand som det nog inte finns mycket kvar av.
Tillslut var tanden nerslipad så att jag inte kände den längre och jag betalade snällt 750kr för en behandling jag inte bett om. Bokade om min tid jag hade i Januari ifrån början hos min tandis och gick därifrån med ett fruktansvärt brustet hjärta och ingen som helst livslust kvar.
 
Igår var jag tillbaka till min tandis och han hittade egentligen inget direkt fel ändå, men han trodde att det nog behövdes en utrensning av tanden och jag frågade hur många behandlingar och kostnad för det. 3 behandlingar och 4500kr skulle gå åt och jag kände direkt att jag vägrar gå tillbaka 3 gånger till efter detta och bad honom dra ut tanden på mig istället och slippa framtida problem med den igen.
Gick ut därifrån med ett så stort inre smajl och säkert ett blodigt yttre smajl och kunde inte annat än känna en sån stor lättnad över att detta äntligen är över! Jag har inte kunnat vara glad för någonting innan och haft svårt att känna glädje över Theas dräktighet till fullo för jag haft detta framför mig.
 
Så till dig som kanske nu precis som jag gjort, googlar dig fram till käkinflammation, tandpressning och andra hemska svar man fått, be din tandläkare göra en ordentlig koll så att din tand lever!
 
Fy fan för julen 2012...