2010-07-30
 22:05:49

Betongpyssel på hela balkongen!

För ett tag sedan så drog vi igång projekt #263 - betonggjutning!
Det är hur kul som helst och vi kan få bra användning för det senare i våra planer. Vi började med att gjuta i lite färdiga formar ifrån Panduro men det är roligare att komma på egna formar. Testade att göra det typiska megabladet (fågelbad) för några dagar sen.Nu ska det bara få stå några dagar till så att det sista av bladet går att få bort lättare.

Igår ställde jag mig i köket och tömde 12 ägg och gjorde betongägg av det hela. Tror de blir riktigt bra! =)Förrutom dessa så har vi massa mer som ligger på hela balkongräcket och väntar på att få någonstans att ta vägen. Vi letar just nu efter en bra hylla och en arbetsbänk till balkongen med skåp och lådor....

2010-07-26
 10:21:45

Smygtitt?

Lite bilder som visar (eller missvisar?) hur det blir hemma...

2010-07-25
 17:04:43

Renovering hemma: Nytt vardagsrumsbord

Som vissa redan vet så gör vi om REJÄLT hemma och det blir helt annorlunda emot vad det var innan. Jag ska lägga upp bilder på alla projekt nu tänkte jag för vi försöker fota så mycket vi kommer ihåg.

För ett tag sedan hittade vi en snygg låda på loppis som vi vart intresserade sig av, det visade sig vara ett gammalt krocketspel i men vi ville mest ha lådan. Allt köptes för ynka 200:- och vi började genast fundera hur vi kunde göra om det till ett vardagsrumsbord.
Över och under skivorna var i dåligt skick så vi tog bort dom och bytte emot nya. En liknande färgton som lådan hade, hade vi redan hemma så skivorna målades. Sen funderade vi på hur den skulle se ut tillslut och ville göra i en turkos färg. Köpte färg och provade men det blev inte riktigt som vi ville.
Det slutade med att vi målade den turkos och sedan vitt ovanpå.

Nu fattades bara benen till bordet. Vi ville inte gärna köpa nya så vi hoppades på att vi skulle stöta på några på loppis eller så. Och POFF så hittade jag 4 korta svarvade ben för 15:- på Siggesta Loppis. Taget!
Dock behövdes de göras om lite, kapa bort en del och sedan sättas till en del, vi gjorde 4 klossar som fasades och sattes fast i benen.
Sen målades dom turkos och sist vitt.

Efter det var det dags för slipning så att det turkosa och även träet kom fram. När det var klart *pust* så var det dags att klarlacka och nu är den KLAR!!!!Mer kul renovering kommer!

2010-07-09
 22:02:40

Kändisar, fönster, dörrar, vetrinär och stora hattar

Idag var en halvgalen dag... vi lånade bilden för att göra några ärenden i Sickla bl a idag så vi började med att åka till ett ställe för att se om de hade de beslagen vi söker, men inte. Sen vidare till Indori och kolla rean men köpte ett set nya dricksglas som vi tittat på innan. Jättebilligt bara 39kr per glas!Lucifer fick en matchande vattenskål att ha på balkongen =)
Jens köpte en tekanna också!

Sen åkte vi till Nacka Byggnadsvård och HOPPSAN!
Vi kollade först beslag men de hade inte dom vi sökte ändå, så vi betalade för två småsaker jag hittade och gick ut och RÅKADE då se ett par snygga dörrar som stog lutade på ett ställe vid parkeringen.
Gick och kikade på dom och hittade en smal vit dörr med hål för brevinkast - såååå fin, lite sliten och jag har ett gammalt brevinkast som man kan sätta i den.

Sen RÅKADE vi se att det fanns en utegård med massa dörrar och fönster. Och speciellt ett fönster föll oss i smaken eftersom vi letar något att ha ovanför soffan när vi målat om - där hade vi den!

Vi har pratat om det och vi kommer nog åka och köpa den imorgon och sedan leva på nudlar ett tag.

Det var rena dörrhimlen där inne för det fanns hur fina dörrar som helst och de var billiga. Den vi köpte fick vi ännu billigare t o m.Sen såg vi på klockan att vi skulle bli sena till vetrinären med Lucifer, han skulle bara besiktas! Vi skyndade hem och hamnade bakom en långsam lastbil först halva vägen, sen kom vi hem och vart tvugna att leta på Lucifer ute, tillslut hitta Jens honom och vi åkte. Kom fram en halvtimme efter vi skulle vart där, men det gick bra ändå. Han var lika snäll och duktig som alltid.

Sedan fick jag ett paket beslag på posten idag som jag vunnit billigt på Tradera och vi försöker välja vilket det blir till vårt kommande vardisbord vi bygger. Beslaget till vänster är det som satt på "bordet" innan och vi funderar på att hålla kvar vid det.... det till höger är också rätt snyggt dock..Tömde mobilen på bilder idag så jag lägger upp några gamla:


Jens på IKEA


Solregnbågen

 
Först Arga Snickaren som bjuder sina barn på glass i Siggesta Gård och brevid det har vi Henrik Schyffert som bjuder sina barn på glass på vaxholm. =)

Nu har det blivit dags för lite paus i soffan tror jag... skulle gjort rabarber och jordgubbspaj idag men det hanns inte med =(

2010-07-08
 12:10:59

Att börja om igen...

I Söndags tappade jag min dator rakt ner i golvet så den landade med en smäll rakt på rumpan, och slocknade... På måndagen var det bara att söka upp någon i stan som snabbt kunde kolla vad som hade hänt med den och jag åkte hem på kvällen med min hårddisk(mitt liv) i en plastpåse och en ny större hårddisk i datorn. Nu kan jag iallafall använda den men jag är helt nollställd och JAG HATAR DET!!!

Installera om Photoshop, skrivare, wacombrädan, komma ihåg gamla lösenord mm mm...
Sitter idag med nya Photoshop CS5 och försöker jobba men allt är inte riktigt som det ska ännu och vissa plugin måste jag fixa igen...

Jaja igår iallafall så testade jag sy en tröja av ett av tygen jag köpt till en plåtning, vi tänkte att man kan göra alla tyger att se ut som kläder på bilderna men jag vill ändå testa att kanske sy några till klädesplagg. Hade inte rätt tråd och lite lite av tyget men det blev något iallafall =)

 
Nu ska jag fortsätta försöka jobba i Photoshop.... =/