2009-09-29
 22:12:58

Shit vilken rolig dag!!

Idag träffade vi Maria igen som vi fotat tidigare, denna gång för en halvspontan-halvplanerad session med bl a ballonger involverade. Vi har endast hunnit kolla igenom bilderna sen vi kom hem men jag var tvungen att göra en snabbt för att visa vad som kommer för det vart så sjukt bra!! =D Maria är urskön!



Vi har haft ganska mycket jobb nu, vilket vi naturligtvis är överlyckliga över. =)
Har fler att fota redan denna vecka så pennorna brinner här på kvällarna!

2009-09-26
 12:34:27

Vår fotoutrustning

Det kan ju vara lite intressant att veta hur alla dessa bilder kommer till, så här är en lista på vad vi har bl a.

2x Nikon D300 med batterigrepp


2x 18-55mm, 1x 105mm Micro, 1x 35mm, 1x 70-300mm (alla nikons egna)

1x 50mm och Fisheye 10,5mm Båda är nikons egna





2x SB900 Speedlight


2x 400W Elinchrom


1x Wacom Cintiq 12WX, 1x Wacom Bamboo A6



2 vita paraplyer, 1 svart/silver, 1 rund reflexskärm

Förutom detta så har vi alltså en fotostudio, och diverse rekvisita som kläder, peruker, gosedjur, smycken mm mm.

2009-09-25
 21:12:43

Underklädesmodell från Irland =)

Nu var det längesen jag skrev känns det som =) Vi har jobbat ganska mycket sen sist, både i studion och med efterarbete vid datorerna.

Vi har inte hunnit så mycket mer - eller jo igår åkte vi ut för att träffa Jens mamma och det började regna när vi började åka, men vi fortsatte. När vi kom till stan så spöregnade det. (Vi åker moped) Vi åkte vidare till Björknäs och när vi var framme där så fanns det inte många torra ytor kvar på oss hahaha, min rumpa var helt mörk på mina rosa mjukisar!
Det var hemskt....

Så lite smygtittar på vad vi gjort:

 

Fortsätter med söta Lilie´s bilder, en mycket duktig artist som bör höras - Lilie´s MySpace



Sen kom en tjej till oss som ville fotas med lite Antikens rom - inspirerande kläder. På slutet tog vi ner vår fina studioklocka som fick vara med i bild, vart helt underbart!



Tiffany bar upp den där klockan som att den vore av frigolit =)



Idag träffade vi en tjej som egentligen bor på Irland men som är hemma och hälsar på och hon behövde lite underklädesbilder till sin portfolio och visst ställer vi upp! Eftersom det var idag vi plåtade så finns inte så mycket bilder men dessa som jag suttit med under kvällen var jag bara tvungen att göra en serie av, såg direkt att det var såhär de skulle bli! =)

 

Caroline var jätteduktig och vi hade jättekul! =)


2009-09-20
 20:47:59

En galen dag

Igår åkte vi till Vaxholm för att träffa muan Sarah Maria och modellen Achillea och OJ vad roligt vi har haft det. Vi visste inte riktigt vad vi skulle plåta för något förens vi var där.

Ett litet smakprov på hur det blev:



 

Eller hur det BLIR snarare för det är inte klart ännu, men kul hade vi och Achillea var grymt duktig på att leva sig in i rollen. Att sedan Sarah Maria hade gjort en grym sminkning gjorde ju inte det hela sämre heller =)
Mycket underbara människor att jobba med, och det hoppas vi att få göra igen.

Mer om Sarah Maria här

Mer om Achillea här



Helgen avslutas i skön stämning med lite färska majskolvar och jobb som vanligt. Idag träffade vi Lilie som är artist och vill bli modell. Hon hade aldrig gjort detta tidigare men det syntes inte väl skulle vi vilja säga, hon var väldigt avslappnad och allt gick väldigt bra.

Kommer ha många bra bilder med henne att visa snart men jag gjorde bara iordning en idag för att visa kontrasten vad vi gjort Lör och Sön =)



En förhoppningsvis spännande vecka står runt hörnet, endel plåtningar blir det nog! =)

2009-09-18
 18:21:15

Slutaren får aldrig vila =)

Idag är det Fredag och sista vilodagen innan 3 dagar konstant plåtning. Det ska bli väldigt kul, imorgon åker vi till Vaxholm och gör en lite annorlunda plåtning, på Söndag blir det en plåtning i studion med temat babydoll och måndag blir det utprovning av kläder och sedan en porträttsession med samma modell.
Intensivt men mycket, mycket kul...

Så har vi startat ett nytt fotoprojekt som involverar många modeller och make-up artister, den kommer inte att bli av än på ett tag och jag vill inte säga för mycket nu, men det kommer bli kul, kaotiskt och mycket bra bilder =)

Här kommer två sköna bilder ifrån smyckesfotograferingen i Tisdags med söta Tinna:

 

 

2009-09-15
 20:12:22

Tinna - En gudinna!

Imorse bar det ut i naturen och de skinande solstrålarna för att plocka löv! Inatt har jag knappt sovit alls så i skrivandets stund så ser jag nästan dubbelt. Jag låg bara och tänkte på dagens fotosession.

Vi träffade söta Tinna och makeup artisten Ljudmila för en plåtning med smycken för att lägga upp till butiken nu när jag ska börja sälja smycken där. =)
Det blev en kort träff med Muan men jag hoppas vi ses igen!

Tinna var väldigt skön att jobba med och jag bara älskar hennes utseende!
Ett litet smakprov på hur en av många bilder blev:



Tinnas blogg




När vi plockade löv imorse så följde Lucifer med ut och vi lämnade honom på en fotbollsplan en bit ifrån oss vid skogen han brukar vara. Nu när vi har varit hemma så har han inte hört av sig alls, han brukar ju alltid komma hem några gånger och hälsa.
Efter maten blev vi oroliga och funderade på om han stannat kvar där och väntar på oss.
Kl 18 gick vi ut och tro det eller ej - han satt på en kulle intill fotbollsplan =,/
Vår lilla sötis =)

2009-09-13
 21:02:10

Alla vill se bra ut på bild!

Idag åkte vi till Bro för att kolla på när Anneli blåste glas - vilket visade sig att det var helt rätt för henne! =) Det var roligt att se, man hade gärna velat se lite avancerade saker med, men det kommer väl vid ett annat tillfälle.

Vi har tyvärr inte tömmt kamerorna idag ännu, så vi får ta tag i bilderna i veckan.

På Tisdag har jag en rolig plåtning i studion då söta Tinna kommer hit och ska vi upp mina smycken i kameran, det kommer bli intressant.

Just nu verkar det som att allt fler blir intresserade av att bli fotade av oss i eller utanför studion, och det tycker vi jättemycket om. Bor du här i sthlm eller i närheten och vill göra en kul plåtning så säg till! Vi ställer väldigt gärna upp! Sett att det blivit fler läsare här också, jätteroligt. Hör gärna av er vem ni är!

En liten lek ifrån idag efter maten:

 Håll till godo så ses vi i studion! =P
Puss!

2009-09-11
 20:47:16

We are in!

En lugn och skön kväll, tyvärr utan bullar... =( Vi var jättesugna på bullar igår och tänkte baka det idag men det glömdes bort. Vi har suttit vid datorn och lärt oss väldigt användbara saker för redigering.

Vi skulle ju även träffa en modellagentur idag och jag var den som satt på mötet. Det gick jättebra, Camilla som jag träffade var jätterar och modellen som var med ser vi fram emot att jobba med.
Hur som haver så ville de ha oss som fotografer hos dom och det känns verkligen jättebra, det är ett stort kliv i våran fotokarriär och vi ser verkligen fram emot detta! =)
Skönt att även få tillgång till makeup-studio i samband med plåtningarna.


Jehooo!



2009-09-09
 21:13:09

En vanlig dag på jobbet 090909

En utmaning som vi antog med glädje - att visa vad vi gjorde på jobbet exakt 090909. Vi ska även vara med i en tävling med en sådan bild som vi tog 090909 klockan 09:09 men den kan vi inte publicera här tyvärr =)

Detta är vad vi gör då:



Ja på ett ungefär iallafall. För ännu en bild kika in på www.dekuteru.blogg.se


Och igår så kom Pernilla hit för att bli lite höstfotad, det gick hur bra som helst. Har några andra fina studiobilder men inte som är färdiga så jag visar de sköna utebilderna först sålänge! =)









 

Jag har lekt lite med ljus i bilderna efter en god idé ifrån andrefotografen och min älskade bejb så ljuseffekterna SKA vara där. =) Bäst att säga det.
Nu är det så Pernilla :) att jag har fått en förkärlek för lite udda miner, för dom bilderna talar mer än tråkiga "titta-in-i-kameran-och-le-bilder" så jag totalälskar den sista bilden. Den är helt underbar!!

Nu är det bara två dagar kvar till möte med agenture, håll mina tummar åt mig!
Bytte färger i butiken idag oxå, vad tycks? Teardevil.se Ska renovera lite mer där nu.

Du som tycker om att handla pärlor, gå in där och skriv in rabattkod: JOSIGNBLOGG när du har handlat klart så får du 10% rabatt på din order! Vassegó =)

2009-09-07
 19:05:37

Lite natur

Idag tog vi en tripp till Fjärilshuset. Jag har bara 3 månader kvar på årskortet så nu får vi passa på. Det var lite fler fjärilar där nu och fåglarna var utbytta =)

 


Förrutom detta så fotar vi på i vanlig anda. På Fredag ska vi på möte med en modellagentur som förhoppningsvis vill ha vårat samarbete framöver =) Det hoppas vi verkligen på.

 

Ps. Är det bara jag eller ser det ut som killen i nya MQ reklamen för Urban Worker har vääldigt stort huvud emot sin kropp?

2009-09-06
 12:23:14

Fler bilder ifrån sessionen i Fredags!

Här kommer lite mer bilder på jättesöta Love som vart så bra på nästan alla bilder! =)

 


I Loves blogg berättar hon om sin graviditet.

2009-09-04
 21:24:35

Love + Gravid

Idag har vi träffat en jättesöt tjej som ville fota sig lite medans hon är gravid. Vi fick många bra bilder ifrån våra 2,5 timme med henne och vi har mycket roligt redigeringsarbete framför oss.
Jag kommer visa fler bilder senare! =)



Henne kan man läsa mer om här

2009-09-02
 20:46:14

You´re nothing but trash!!

I måndags så hade vi en ide för en fotosession och ville testa om det skulle bli bra. Lånade vår toppmodell och gick till ett stort bås i närheten av centrum, hämtade två kundvagnar med skräp ifrån sop/lastkajen till centrum och placerade ut allt skräp mot ena väggen av båset.
På med konstiga kläder på modellen och upp med henne på detta!

Det var en väldigt rolig session och bilderna blev bra faktiskt:



 
 


En session jag gärna gör om! =D



Och jag har två nya favoriter i mitt liv - Kalles prickiga, gott på allt!! Och schampot Gliss - aldrig har mitt hår mått såhär bra!!!


Så har jag varit lite kreativ idag =)
Gick till studion för att göra ett fotojobb, när det var klart så tyckte jag att mina inköpta knappar och tyger hade legat alldeles för länge så nu var det dags att ta tag i den idén jag haft länge.
Såhär blev de första två kreationerna:





De är så smarta för knapparna är i sig själva låset som låter armen få vara vilken storlek som helst nästan. I ena änden sitter elastiska öglor som man trär runt passande knapp i andra änden för lagom storlek runt armen!

De kommer säljas i butiken när jag har kommit igång mer med dom! =)