2009-03-30
 21:04:21

Godis

2009-03-29
 13:30:11

Earth Hour

Åkte in till stan igårkväll för att kolla hur många som bidrog till Earth Hour och det var skrämmande få!! Många hus var väldigt nersläckta men det hade kunnat vara bättre än så! Vissa rum såg ut att vara "såna rum som blev över" och där stog det en lampa i fönstret och lös bara.... så j*vla onödigt!

Åkte till västerbron och fotade lite =) 
2009-03-27
 21:49:31

Pernilla emot grafitti

En blåsig och väldigt kall dag valdes ut för att göra en fotosession ute med Pernilla, det var lite bökigt men bilder blev det allt! Har bara hunnit glo igenom dom lite hastigt och redigerat några lite, men dessa var väldigt kul att jobba med så mer ska fixas!

På de här färgglada bilderna är det lite synd att blogg.se drar ner på kvalitén...

 2009-03-26
 07:46:03

Jag hatar min "pappa"!!

Händer grejer till höger och vänster, vi har varit till Skatteverket och talat med en förkyld och minst sagt rolig tant som hjälpte oss med svar ang bl a FA skatt mm. Det var inte så krångligt som jag trodde, precis som vanlig F-skatt så nu behöver vi bara kalkylera - radera och kalkylera igen sen dra igång! =)
Passar bra tillsammans med kameraköp = avdrag!

Imorse (för en timme sen) vaknade jag i tårar, jag drömmer väldigt mycket just nu, vet inte varför. Men nu drömde jag om min "far" igen, det händer ibland och det är ALDRIG en bra dröm. Han är alltid våldsam eller arg, och i denna dröm var han både och.
Han har tagit över mitt företag en gång och i drömmen gjorde han det igen, så fick han inte som han ville och blev arg. Jag stängde dörren och kommer ihåg känslan av att inte veta när jag skulle våga gå hem igen. Jag HATAR min "pappa"!
Jag har inga problem att säga det för ingen har en aning om vad han har förstört hos mig, precis all respekt! Jag kommer aldrig se honom på ett annat sätt än en svettig, arg alkis som aldrig kan vara glad för min skull!Så har ju säljakten i Kanada börjat, suck... Jag vågar inte ens gå in på nyhetssidorna för jag vet att det kommer vara bilder där på hur det kan se ut, för att skräcka världen. Jag tycker det är hemskt och de människorna som gör detta har inte kommit långt ifrån aga-dina-barn-perioden!Igår åkte vi till IKEA och köpte den sista wiren för att sätta upp i lokalen, och sen vidare till NetonNet och köpte tvfäste, nu börjar det hända lite grejer i lokalen äntligen. 4 rullar matta/golv har kommit dit också, fast den är lysgrön så vi ska göra en liten gång av den in till studion bara. Har fått dit takplattorna som saknades där inne också äntligen, så nu är det inga hål i taket längre. Nu fattas bara de sista tygerna och hur vi gör med golvet inne i själva studion, sen är vi redo för business! =)
Har ett fotouppdrag som jag håller på med nu som är produktfotografering till en butik, jag gör det vid sidan av allt annat jag gör hela tiden men det går bra! Och imorgon kommer Pernilla hit så ska jag plocka med mig lite paraplyblixtar ut och fota vid en fin vägg, det hoppas jag blir bra! =) Ser fram emot det!

Nehepp gå och jobba lite kanske, är så sugen på att pärla lite men jag blir hela tiden stoppad för jag har annat jag måste göra, kan inte roa mig sådär....


Ps. Igår åt vi middag kl 22.30 för det bygggdes i köket hela eftermiddagen och kvällen, sen var det bara pang i säng och hoppas på att man inte ätit glas - vi åt kyckling! =/
2009-03-25
 21:40:22

Bara sköna bilder....

 
Weeehoooo i helgen bär det av till trädgårdsmässa!!!!!!!!!!!! (hoppashoppashoppas)
2009-03-22
 18:47:30

Fotosession 05.00

Imorse var Jens sista lediga dag på första helgen på länge, men nog f*n skulle vi upp klockan 05.00 ändå =) Upp, ruska huvudet lite sen iväg med full utrustning, här ska fotas soluppgång!

Vi åkte in till stan och såg när vi åkte över västerbron att det var helt underbar utsikt där, solen var precis påväg upp när vi åkte över så snabba tag att hitta en parkering någorlunda nära. Hittade en och SPRANG till bron, jag gav upp halvvägs men Jens sprang vidare som om att det gällde livet! =P
Vi hann inte fota innan solen gick upp idag tyvärr, det var synd för det var jätterött och fint då.

Åkte sen vidare och letade på andra roliga ställen att fota i sommar, jag fick inget kaffe förrens runt 09.30 tiden vilket har kännts av hela dagen *morr*

 

I bilderna ovan har jag dragit i lite andra spakar än normalt, allt var där på bilden men jag har bara framhävt det. Ville testa göra detta med bejbs bil och såhär blev det:Sen fotar Jens svanar och jag honom =)
Massor med svanar där men jag fick inte direkt någon bra bild där idag, kan ha blivit distraherad utav lukten jag stog mitt i när jag gick ut på fågelmatarbryggan och fotade. Hittade dock en himla söt duva!Ifrån Hjälp säsong 3, episod 6:
Men jag trodde vi skulle äta mandelkubbar!?
Men det finns inte mamma,
gå fram och säg mandelkubb och dom svarar: halv 3!

hahahaSå firar jag och Jens våran 2:a 1årsdag! (vi har tre av varje)
Idag var det ett år sen han sa ja när jag frågade chans! Japp! =)
Det firades med två nya kameror............. i ett väldigt litet format, två söta halsband!

2009-03-19
 09:30:34

Fotosession närkontakt

Igår var det underbart väder så man kunde inte vara inne, vi skulle ändå ÄNTLIGEN åka till Blomsterlandet och köpa plastkrukor så jag kan sätta ner lite lökar och knölar på balkongen - fotoobjekt i sommar såklart, inget annat =)
På vägen åkte vi förbi järlasjön och nu var det två svanar där så eftersom vi hade utrustningen med oss så stannade vi där och knäppte lite!
Dom var verkligen inte blyga iallafall så zoomen behövdes inte ens.

 
Andra bilden blev misslyckad som synes men det vart ändå så himla fin med blänket!

Finns det någång jag INTE fotar? Hm... nej
Bubblor i badet:

 
Läser mer och mer om kamerorna vi ska köpa och vill mindre och mindre använda våra nuvarande.... det är inte lika kul för det är mycket efterbehandling man måste göra nu bara för att få en normal bild. Så jag vill inte bränna ut fokusfingret innan det igen blir kul (kuligare) att fota.... =,(
2009-03-14
 20:04:31

Fotosession Elliot i studion

Igårkväll målade vi väggarna i studion en gång så vi kunde fota lilla busfröt Elliot idag.

Det gick jättebra men han ville med jämna mellanrum inte ligga still! =) Han blev fotad så länge så han blev nog ganska trött. Men såhär blev några bilder iallafall:

 
 


Lucifer fick självklart oxå bli plåtad så mycket han ville


2009-03-13
 13:55:04

Studiobygge del 2

Nu har det slipats och vi snyter ut spackel ur näsorna!

Men fint ska det bli, nu bär det snart iväg och köpa färg till väggarna, sen är det snart redo att bli en fullvärdig studio!

Två fina bilder, den första är på min kvällsmat för några kvällar sen och den andra på mitt underbara nya smycke!

 
2009-03-13
 09:59:56

Nu händer det grejer!

Av alla gånger jag glömt kameran så var igår den dummaste, vi gör iordning studion och tog verkligen tag i det igår. Hade velat fota processen men jag får fota idag.
Det är spackel på väggarna och plast har skärmat av halva lokalen. Idag ska det slipas!! =)

Rotade i arkivet och hittade råa diamanter ibland albumen!

 
 
Bilder på studiobygget kommer imorgon!
2009-03-11
 08:58:05

Fotosession Babysim

Igår följde jag med pernilla när hon skulle gå med Elliot till hans första babysim. Självklart var jag där som förste fotograf! =) Han var jätteduktig verkligen och det ska bli kul att fota honom mer i vattnet.
Jag skulle gärna vilja haft de nya kamerorna när jag fotade där, bilderna hade kunnat bli mycket bättre känner jag. Men jag hoppas på att kunna justera lite mer nästa gång då jag vet belysningen direkt osv. 
 

Och självklart så har det kommit snö igen... det var inte mycket kvar på backen så händer detta.
Aja, det är bara att göra det bästa av situationen:

 
 
2009-03-10
 08:18:30

First days of fotostudio...

Äntligen!!
Alla hyllor är borta ifrån studiodelen av lokalen, alla kartonger är kastade och det börjar ta form nu. Det är fortfarande lite kvar dock, ska spackla gipsväggarna och måla om dom, sen se hur man kan göra med den ojämna betongväggen, går väl inte att spackla där?
Golvet är en historia för sig, allt än det som är nu är bättre. Så vi tänkte åka och kolla ett vitt golv imorgon och se hur det ser ut, ser det bra ut så lägger vi en ruta med det och sätter snelister runt det så det blir lite upphöjt just där. Vet inte hur stor rutan blir men vi sa kanske 4x4m högst.

Igår hämtade vi stativ, paraplyer och reflexskärm och började leka lite. =)

Hittade en underbart rutten pall utanför lokalen som jag bara var tvungen att ta in och använda!

 

Det är som sagt en hel del kvar att göra men vi har kommit väldigt långt!
Skrutt vad ruskigt.
2009-03-07
 21:21:16

Fotosession Blommor i studio

Idag kom Jens hem med några jättefina blommor "för fotografering" =D
Först äta, sen fram med utrustningen direkt!

 
 
 


2009-03-07
 08:47:07

Fotosession annorlunda ljus på natur

Igår plockade vi med vår utrustning + varmt chåkla och bullar och åkte iväg några mil för att hitta ett nytt vattenfall att fota som visst skulle vara där. Ställde bilen och började vandra in i skogen, gick en bit och tyckte det var väldigt läskigt att gå i den skogen, det var halvmörkt och mulet och skogen var stor.
Vi tittade oss om hela tiden och fick många gånger välja höger eller vänster. Ibland kom det förbi någon som promenerade, då sa vi först att det är bra för då är vi nog inte vilsa iallafall.

Sen fortsatte vi gå, vidare, vidare... började tro att människorna var med på detta och bara slumpmässigt utsatta av någon som vill råna oss i skogen.
Hittade på vägen några ställen att stanna och fota vid, jag hade kvar blixten på kameran vilket jag inte brukar när jag åker ut och fotar, men det var bra för jag testade att använda den till makrofotografering på naturen:

 

 


Och såhär kan det se ut där jag drar fram:Det var den sista makrobilden, den på istappen jag tog där! =)
Vilade handen rakt i vattenpölar så jag blev dyblöt men det var det värt!

Så gick vi vidare, vidare, vidare.... jag vet inte hur länge vi gick men Jens började erkänna att han kanske inte visste vart vi var. Det kändes verkligen som vi gick i cirklar för vi tog bara högersvängar hela tiden. Sen mötte vi en fotgängare med hund och vart tvungen att fråga honom om vägen: "Ursäkta!; hur kommer man ut ur skogen egentligen?" Haha det var kul.

Vi gick som han sa och då kom vi till vägen, gick en bit längst den och det kändes som vi nu var dom vi alltid frågar varandra om i bilen "vart har dom där varit om dom går här?" Hahaha
Så kom vi till bilen tillslut, drack varm chåkla och åt några bullar. Fick inte fota något vattenfall men jag är iallafall nöjd med dagen, det var jätteskönt att gå lite extralångt när det inte var kallt och bilderna jag fick vart bra. =)


Tidigare på dagen så testfotade jag lite med annorlunda belysning, en LED lampa låg precis brevid eller bakom endel föremål som jag testade fota. Vart ganska kul ändå:

Idag beger vi nog oss ut i skogarna igen! =) Jag har fått smak för blixt i naturen!Fotografer: Josephine Norman
          Jens Tolonen
2009-03-06
 08:10:08

En tripp till Hagaparken

I början på veckan var vi till Hagaparken en runda, först naturligtvis till Fjärilshuset eftersom båda har årskort där. Så vi smet förbi kön och gick in och fotade lite. Jag lyckades nog inte få en enda bra bild denna gång, men det gjorde bejb! =)

Sen gick vi runt och kollade lite annat där i parken som vi (eller iaf jag) inte sett innan. Bl a en jättefin byggnad som jag inte minns namnet på, men den var väldigt imponerande. 

Sen gick vi till en ruin, eller gammal slottsgrund eller hur det var. Inte så mycket för kameran nu när det är snö enligt mig men det blev några bilder bara för att såklart =)

 


Idag blir det lager/studio arbete!
2009-03-03
 22:19:08

Studiobygge del 1

I helgen (tror jag det var) så åkte vi till IKEA och letade lite på fyndavdelningen i hopp om att hitta lite billyhyllor till lokalen - jag måste verkligen ha bort alla flyttkartonger som har stått där för länge nu. Det är mitt lager som inte har någonstans att ta vägen...
Vi hittade endast en hylla, så jag fick köpa 3 extra på normalpris. Men extra hyllplan är ju svindyrt!!! Om man jämför med hyllorna.

Så gick vi till lokalen igårkväll och Jens och Mimmi plockade ihop hyllorna och jag städade bort där de skulle stå bl a. Vi börjar kunna se hur studion kan bli nu! =) I det största hörnet på kanske 2,5 + 5 meter vägg tänkte vi ha själva huvudplatsen för fotandet, där placeras den eller det som ska fotas.
Där har alla billyhyllor stått nyss, men nu placeras de om, så vi kommer dela av lokalen på hälften ungefär. Företag nummer ett på första halvan och företag nummer två på andra =)

Jag ska fixa lite bilder sen jag lovar. Först måste jag flytta alla tusentals pärlor.

Mendå, i Söndags så vart det en fotosession till här hemma och då fick mimmi vara med och testa. Då blev det vatten + godis och smycke:

 
 


Sista är inte färdig dock. Kul vare! =)

Så igår så kom Jens hem efter jobbet med en underbar överraskning, två orchidéer!! *weeii* Dock vet jag att det var för fotoexperimentering men de var så fina så jag fotade dom lite innan de kanske går sönder.