2008-11-30
 22:49:34

1 Advent



Tokig start på dagen. Eller ja det beror på hur man räknar.
Klockan 00.01 inatt ringde bejbs klocka och det var officiellt våran riktiga halvårsdag =)
Typiskt så hade han kommit ihåg det och köpt saker till mig... fick en jättefin stenask och 4 lådor av mitt favvote!!! wiie

Skulle åka med bussen klockan 09.27 till slussen och träffa ida, jens väckte mig 09.53 och sa nånting med "tjockis" till mig hahaha, trodde han mumlade i sömnen som vanligt. Sen halvskriker han "skämtaru eller?" och talar om att klockan är 10.
SHIT! Upp och kolla när nästa buss går, den gick 10.24 så jag hann i god tid att klä på mig.




Gick till Tully´s och tog en morgonkaffe, riktigt gott kaffe hade dom! Och åt årets första lussebulle (tror jag)


Sen började vi gå i lite affärer, jag letade efter en sak jag skulle köpa till bejb som halvårspresent men den var slut.... =,(
Sen tunnelbana, satt en urgullig tjej mittemot oss som skulle uttala slussen med ä, så hon satt hela resan och övade "slussäään" Haha




Sen vart det massa andra affärer, jag hade inte så jag kunde handla nåt direkt men jag köpte två julklappar till mamma och lite presentpapper sen medans
 ida testade skor så "råkade" jag se ett par jättefina svarta låga stövlar i mocka med massa spännen på. De var billiga så jag köpte dom, måste ha något annat än mina sportskor när jag har kjol och strumpbyxor =)


Sen hann det nästan bli mörkt, det är så mysigt med all belysning de satt upp i stan, skulle velat haft min systemare med mig och fotat men det får jag göra med bejb nån dag istället =)






Var inne i en jätterolig och stor second hand affär, Beyond Retro hette den. Vi hann inte titta så mycket men dit vill jag igen. Låg inne i SOUK (skriver så jag minns)

   



  
 

Blandade bilder, ser ni grinchen i glasslocket!?

  
  


Stressande kort tid kvar till jul och ett nytt år!
2008-11-29
 09:45:07

Lööördag

Idag är jag själv, det ekar här. fast det ända jag hör är MAAAAAOOOOO, Lucifer saknar pappa.

Ska snart dra igång en ordentlig städning här, tänkte bara uppdatera lite med hur allt går.
Fortfarande lite stökigt i lokalen för jag har inte köpt garderober ännu, men det funkar att jobba iaf. Lite tråkigt att sitta där efter jobbet och pyssla bara men det ska bli bättre! =)

Har börjat träna på att skriva med vänster hand, har bestämt mig för att jag vill kunna använda båda händerna till att rita, skriva och pyssla. det är roligt och skumt på samma gång, ser ut som en 4åring har skrivit det! Haha
Skolarbetet har jag tagit upp igen äntligen, har fått tillåtelse att skicka in konceptplanscher och mönsterplanscher via mail istället eftersom jag inte har min färgskrivare installerad osv. Så nu kommer det gå lite snabbare att komma ifatt! Har väntat länge på att ha tid och vilja att börja igen.

Bara 8 dagar kvar till bejbs föllseda´, sen blir det min tur. läskigt det där med att fylla år, jag var ju helt säker fram tills för några veckor sen att det var 23 vi fyllde nu... besvikelse. Jag vill inte bli gammal!!

Imorgon ska jag till stan med Ida och julhandla, eller hon handlar och jag tittar på. Tänkte försöka mig på att orientera mig i stan. hahaha! Det ska bli roligt iaf, träffar henne så lite nu, saknar konan!

Nehepp off och städa så jag kan göra klart lektion 5 i skolarbetet och skicka in det.
Avslutar med en alltid lika sömnig Lucifer:

2008-11-22
 10:35:27

Lights, water, camera..... ACTION!

Myyyycket bilder idag!
Vi åkte till Orminge igår för lite fotosession:


















Testar slow shutter effekt på vatten:













Leker med slow shutter igen:



Påväg hem i bilen:













Slow shutter igen, med LED lampa. Här är bejbs whürk:







Å mina:





2008-11-21
 11:58:03

Inte van än...

Igår hittade älskling en Japan Photo butik i stan och han som jag blev väldigt förvånade. Vi som trodde det bara fanns i gbg och har tänkt besöka det nångång. Så vi åkte till stan och gick in där, det var nervöst och vi var FULLA av förväntan! =) Det var väldigt litet men det känns som att man kommer bli stammis där sen, killen som jobbade där var kunnig och väldigt hjälpsam, det tackar vi för! ett stort plus!

Vi har sjukt dåligt med pengar så det blev inte så mycket, ett polariseringsfilter bara. Jag misstog mig dock på vilket objektiv som var Ø58, Ø55 och Ø52 så filtret fick hamna på vårat zoomobjektiv.... jag ville ha det på mitt makro...

Sen tittade vi i några till butiker, kom sen på att jag fortfarande inte vant mig vid vart jag bor. Tittade för några veckor sen i en tidning och såg en butik som jag tyckte verkade intressant, kollade nog efter en hemsida och såg ingen så jag släppte tanken. Sen såg vi den butiken på stan igår, jag måste komma ihåg att tänka "DIT går vi till nån dag" för alla butiker finns ju här typ...


Fotosession Hellasgården 19/11-08



































Det var SVINKALLT så dagen avslutades med en kopp varm choklad! =) mmm....
2008-11-17
 13:56:06

Det är kallllllllllt nu...









2008-11-14
 19:01:08

MAAAAAAAAAAAAAAAAT



Äntligen har vi storhandlat lite igen, det behövdes verkligen och vi har fått dragit ut på det jättelänge. Jens och Josephine har varit panka, DET är en historia för dagboken det!! Och det är helt sant.

 

Plus en hel kasse med bara frysta saker.



Längtar så tills imorgon när vi ska på Fotomässan i Älvsjö, har väntat på att det ska bli 14-16 November hur länge som helst nu, hoppas det är kul där, mycket fint att se.
Vore typiskt om det inte gick att fota där...
2008-11-13
 16:06:58

I en annan del av Älta

Regnig och väldigt busruskig dag,
så Josephine tog med sig kameran ut på en promenad!

   
  
  
  
  
2008-11-12
 12:05:25

Galen bussresa...



Jobbade snabbt imorse och gjorde iordning för postning, tänkte för första gången åka buss till Tyresö och posta nu när jag kollat upp vart man går osv....
Kollade upp tre bussar hemmåt igen och skrev upp på en lapp. Åkte till Tyresö, postade gick tillbaka till hållplatsen på andra sidan vägen, logiskt va? Satt där i ca 15 minuter sen åkte bussen jag skulle med på andra sidan vägen så den missade jag.
Jaha tänkte jag, vilken jävla sida ska jag stå på nudå?? Satt kvar och försökte kolla upp tiderna jag skrivit upp och de på tavlan - total kortslutning i hjärnan så det gjorde mig inte klokare.
Det är ju inte som att åka buss i Linde iaf... suck.
Satt 10 minuter till och väntade, funderade på hur fan detta skulle gå. Gick till mitten ungefär så jag hade båda hållplatserna på varsin sida lika långt ifrån mig. Såg en buss komma emot mig på den sidan jag var, började gå emot hållplatsen, det var fel buss...
Gick till den andra hållplatsen och försökte mig på att kolla på tiderna igen, fattar fortfarande inget. Står där i ca 10 minuter sen kom en buss äntligen. Stog samma namn på destinationen som när jag åker hem ifrån Nacka Strand. Älta Centrum säger jag och kliver på. Åker en bit och tycker det känns helt fel, men jag har ju ingen aning vad som är rätt och fel eftersom jag inte åkt där förr. Vi kommer nog fram dit jag ska tillslut tänkte jag.
Åker ca 15 minuter sen är sista hållplatsen bussgaraget i Handen!?

ehm... frågar busschaffören om jag kommer till Älta centrum med denna buss?
Handen Centrum, ja?
Nej ÄLTA CENTRUM!!!
Jaha, nej tyvärr då får du gå på andra sidan, det går nog en buss om ca 10 minuter.
Ok, jag går snällt över vägen vid bussgaraget och sätter mig och väntar, 5 minuter, 10 min....15....20...35 minuter i bitande jävla kyla! Sen kommer min jävla buss äntligen och jag åker hem.

Det är absolut inte lätt att åka buss här om man inte känner till namnen och vilket håll allt ligger åt, jag tror ju fortfarande att Ältasjön ligger åt vänster sett från balkongen, vilket den verkligen inte gör...

Nu fryser jag som fan och tänker äta bakad potatis med tonfiskröra....ashungrig. Fick leva på läkerol på bussresorna.
2008-11-11
 17:01:23

I love the love we share...

 
Påväg till jobbet... =)
Det börjar bli lite mindre stökigt där nere iaf, många många tomkartonger står och väntar på att få kastas. Jag måste bara köpa garderober på ikea som jag ska ställa in lagret i, då blir alla kartonger tomma och kan kastas.
Inte förens det är finare där så visar jag inget mer =P

Idag har varit en lång dag, bejb har inte varit hemma på nästan hela dagen så jag har fått roat mig själv. Har varit i lokalen, städat hemma, ritat och gått ut och promenerat i regnet.


Da Family
2008-11-05
 18:49:43

So let this life begin...

Den regniga resan till Lindesberg i en hyrd lastbil, den gick fort och ingen av oss minns så mycket av själva besöket i linde, troligen för vi arbetade som robotar och bara packade in alls vi såg i lastbilen. Det var mer grejer än man trodde, vi hyrde en 12m3:are och den mesta platsen tog sakerna, inte pärllådorna...

Var roligt att se att det snöade när vi började röra oss in mot skogarna, äntligen är vintern påväg!!!

  
 

Vi hamnade efter i schemat, vi ville åka från Linde senast 15.00 men åkte runt 17.30 om jag inte tar helt fel. Så vi fick åka hem i mörker, det var lite läskigt. Så var det urpackningen när vi var framme i Älta igen. Trodde det skulle bli riktigt jobbigt med det gick på 1 timme och 45 minuter. Till alla sakerna tog vi icas kundvagnar och till kartongerna hade vi pirran. Tur att det är hiss ända ner till källarvåningen, annars hade det blivit jobbigt med trapporna.

  
Såg lite kul ut med vagnarna =)

Lokalen i stökigt tillstånd, den är väldigt rymlig. Har nu packat upp just där jag ska stå och packa alla ordrar och det är typ de billyhyllorna som är på bilden, måste bara ha en till. Så resten av lokalen kommer vara lager/kontor/pysselplats och det bästa av allt - spelhörna med soffa och tv-spel =)
Måste du pausa i shoppandet? - Sätt dig och spela lite Doom!
  

Lucifer ÄR SÅ JOBBIG!! Fast söt =) Han springer bokstavligen runt fötterna på oss hela tiden och vill bara gosa eller busa, HELA dagarna! Och imorse var han hopplös, han får inte vara i sängen och han smög upp på täcket såfort han trodde vi somnat om igen. Så gör han från det att klockan ringer första gången tills vi går upp.


Äntligen! =)
  

En tripp till Akvarielagret, skulle köpa sand till mina bambusar. Såg jätteroliga fiskar och äntligen en Redtail IRL!
  
  
 

Så har man naturligtvis tid nu äntligen att gå ut och fota igen!! =)