2008-01-31
 17:31:02

Impregnerad Bäbis!

Svenskt uppslagsord
impregnerar impregnerade impregnerat impregnera(!) verb
behandla med skyddsmedel mot väta (el. röta)
<A impregnerar x>
Engelsk översättning
impregnateEngelskt uppslagsord
impregnate
make pregnant; pollinate
Svensk översättning
befrukta, göra med barn (verb, transitivt)Så slutsatsen blir då att i Amerika gör man barn medans vi i Sverige kämpar med att impregnera våra terasser.
2008-01-28
 10:09:34

Vem f*n förstår danska, 2.0

För någon dag sen gick det ett avsnitt av den nya danska serien 2900 Happiness på Tv3 och jag började titta. För det första vet jag inte om det var en smygtitt kanske? För det är ju premiär för serien idag!?
Hur som haver, jag började titta eftersom vad jag sett av reklamen så är det en sån serie jag kan komma tycka om, tittade besvärat i ca 5-10 minuter, sen kunde jag inte låtsas längre. Hur f*n ska man kunna koppla bort den vidriga danskan när man tittar? Jag försökte en sväng till att slå på och titta men jag blev tvungen att byta.
Skulle det  vara på amerikanska eller t o m (kors i taket) svenska så skulle jag nog fortsätta titta. Men jag klarar verkligen inte av att höra danskar prata!

Ska, om jag kommer ihåg, göra ett försök idag på premiären och slå på Mute. Tråkigt men jag gillar hur handlingen verkar vara så jag ger det ett till, ljudlöst försök.
2008-01-27
 14:21:16

Wihooo

Jag är pank och får snåla massor just nu, det gör mig inte så mycket men oavsett om jag skulle äta nudlar i en hel månad så skulle jag inte missa chansen att beställa Beverly Hills 1-10. Den är beställd och jag hoppas jag får den snart, det är perfekt att slå på det på minidvd:n när jag sitter vid bordet och jobbar eller pluggar.

Wihoo!!
2008-01-26
 20:55:59

Slick!!

Jag återkommer alltid till det otroligt läckra med glasblock och glastegel. Är mycket inne på att använda glastegel för tillfället, speciellt på samma sätt som i rummet här nedan. Frostade vita med belysning inuti, jag som älskar inspiration av glas och is, det skulle vara ursnyggt med någon skapelse i vardagsrummet.

Hoppas verkligen att jag får jobba nångång med det jag pluggar, det vore högsta drömmen att få utöva alla mina idéer istället för att bara rita upp dom och sen låta dom vara. Sätta ut dom i de svenska hemmen istället!!!Har läst över 150 sidor i boken jag hämtade ut på Bokia igår, jag älskar hur Berny Blue (Berny Pålsson) skriver om sitt liv, Vingklippt ängel läste jag för ca 3 år sedan, och roligt nog hade jag samma beroende till te som Berny har i den boken, samtidigt som jag läste. Men nu läser jag Känn pulsen slå och även den är underbar.
2008-01-25
 13:58:41

Knäppa katter

                    
2008-01-25
 08:11:13

Hemma

image94

Jag var bara tvungen att skriva att jag är så nöjd med min fina granitskiva som sitter i hålet som är upptaget i köksväggen nu. Nu är det bara fodret som saknas men jag känner på den fina skivan varje gång jag går förbi. =) Kan skita i allt, nu sitter den där iaf!

Nu är klockan 08.11 och jag är skithungrig!
MAAAT!!

Edit: Hittade en dikt jag plitat ihop, nångång för några år sen.
"Gud som haver" barnen ber,
Dyrkar Satan när ingen ser.
Vart man än i världen pluggar,
Står fröken där med bibeln och tuggar.
Lyckan finns ej, Ondskan ser
Kom ihåg det nästa gång du ber!
2008-01-23
 18:22:51

Misshandel

Jag vet inte varför men jag har börjat läsa mycket om ämnet, och intresserat mig igen för andras historier. Men det är sjukt vilken respons man får på vissa forum, om någon öppnar sig och berättar vad som hänt så ska man självklart åtminstånde svara med respekt.

Kanske den misshandlade inte vågar prata med någon i närheten ifall det kommer ut och i sin tur blir värre. Läste på Ungdomar.se och såg bl a detta:

riktigt bra att han tog initiativet tkr jag. creds till di pojkvän1 kvinnan ksa veta sin plats i samhället och förtjänar att kallas skamlösa slampor då detta är exakt va de är. Kvinnomisshandel är inte bara en nödvändighet för att man ska lära kvinnans underutvecklade aphjärna att veta vart hon står utan även en självklarhet om man ska förtjäna sin titel som mannen i huset!

och

Respektera din herre, det är bara hans fulla rätt att disiplineraMobbningen har ju även förvärrats en hel del nu, jag tänker på lilla Kiin som ska gå i skolan sen och uppleva detta, kanske inte hon själv men säkert se någon bli mobbad. Jag lovar att om något sådant händer henne så tänker då inte jag vända ryggen, jag skulle personligen se till att det slutade. Jag vet själv hur det var i skolan och det unnar jag inte någon. Jag hoppas bara hon kommer till mig och pratar isåfall.

Finns det inget seriöst forum för vuxna som blivit misshandlade och behöver tala av sig?
2008-01-22
 20:15:53

Vem f*n förstår Danska?

Jag har fått första betygskortet på mitt arbete för första lektionen på Arkitektskolan, och det ser väldigt bra ut!! =) Jag blev så glad och stolt så jag kastade mig på lektion nummer 2 direkt.
Dock har jag ännu inte kunnat klura ut bedömningen som gavs i ord =/ Jag har provat att själv sätta gröt i halsen, googla ord som "beklædninger" och "mangler", jag har även desperat försökt få tag i min gamle vän från skolan som är dansk.... men jag får helt enkelt klara mig med min 7:a! =)

Har tagit mig genom stor del av lektion 2 nu och har repeterat projekteringssymboler och passageyta om och om igen nu. Nu vet jag iallafall klockrent hur mycket yta det ska vara mellan öblerna och varför! Lavli!

Jag har länge funderat över vilken Kan-du-ta-hem-den-här-pärlan fråga som skulle vara värst, eller mest ogenomförlig. Jag tror jag hittat svaret:

image92


Känns som att jag vill ringa direkt till H.R Giger och tipsa om denna.... skapelse till
ännu en alienfilm. Alien mother of pearl....
2008-01-21
 11:15:36

Satans tumme

För ett tag sen talade jag om att jag hade slipat kökspanelen en hel morgon, det jag inte talade om då vad att vid kvällen slut hade jag en enorm pulserande blåsa på tummen. Nu är den spräckt och läker fint, dock har det naturligtvis brytit ut en självspricka mitt i där blåsan var, även den med puls, denna har nog inte bara det, fru och barn skulle jag gissa på...

Men jag jobbar på ändå, det skär i magen varje gång jag slår i tummen när jag packar beställningar, inte lätt att missa när tummen används hela tiden.

Igårkväll lyckades jag plocka ihop ett halsband iallafall, inspirerat och utmanat av Anna. Hoppas någon gillar det! :)

image91
2008-01-20
 21:35:03

En lukt av verkligheten...

image88
Jag har under en tid tvivlat på mitt nuvarande förhållande, men jag tror jag ger upp även med det nu. Jag orkar inte stå och stampa på samma ställe hela tiden, antingen har man kul eller så går man frammåt. Gör man inget av det, vad händer då?

Det har gått så långt att jag orkar tänka på det i högst 3-4 minuter sen släpper jag det helt för det är inte värt mer än så längre... jag fylls av glädje varje gång min älskade går in i rummet, men det svalnar snabbt när jag ser att det inte är ömsesidigt. Jag älskar varje stund jag lyckas få med honom, utan ett tagentbort fastlimmat i handen, men även det svalnar när jag inte ser samma lycka från honom..

Jaja..

En sida värd att besöka som legat under mina favoriter länge nu är Oneandonlydolls , helt underbara omgjorda dockor.

2008-01-17
 22:58:32

Trycker rumpan på stämpeldynan...

... och gör ett avtryck här bara. Lever, men försöker ta igen förlorad tid utan dator i två dagar. Jobbet som blir drabbat såklart. Och imorgon Fredag så kommer mer jobb hem till mig, närmare bestämt 30 lådor jobb....

Har iallafall satt färdigt all panel i köket, målat, satt granitskivan i hålet i väggen, foder.
Ska plåta lite och visa bilder, måste bara ha lite hjälp med mitt PS-CS, för innan det kan jag inte redigera en enda bild just nu! =,(

Jaja... en PANIK-vad-att-göra-när-man-är-utan-dator handbok borde sälja miljonupplagor!
2008-01-13
 21:10:22

Himmel och helvete

Är de kristna smygsatanister eller är de helt enkelt bara helt ute och cyklar? Om det nu är bevisat att gud finns och är i himmlen, och satan då finns under oss, varför kommer då bra saker underifrån och dåliga ovanifrån?

Från himmlen kommer snö, regn, åska, blixtrar, solens strålar osv.
Från jorden kommer blommor, växter, mycket av vår mat osv.

Så slutsatsen är då att satan ger oss liv, gud ger oss helvete.
2008-01-12
 22:28:54

Smyckesträdet färdigt!


Idag har det blivit lite gjort igen äntligen. Garderoben i hallen är färdig och varken vinglar eller har svåröppnad dörr längre. Tv-möbeln såld, använder nu skostället som temporär lösning, vart dock fint. Provisoriskt skoställ just nu i hallen, men fick åtminstånde upp den riktiga hatthyllan äntligen - som ska matcha skostället - som är i vardagsrummet! Haha

image87

Imorgon blir den sista panelen i köket satt, eller iallafall påbörjad. Skulle ha åkt till bror idag men jag hann inte med det, åt runt 19.00 så det blev sent. Synd för jag hade gärna velat.

Nu på kvällningen har jag plockat lite oxå, men det roligaste momentet var att göra färdigt och sätta upp mitt smyckesträd jag pysslat med ett tag, nu fattas bara spegeln intill sen är sovrummet så gott som komplett!


2008-01-10
 12:57:14

Inte ute ännu

...hoppas jag. Silvriga vaser och krukor, finns det något vackrare? På rätt ställe, i ett ljust rum men matchande detaljer. mmm... dessa kommer allihop ifrån Design Direkt och vore jag färdig med min lägenhet så skulle jag shoppa gärnet där! =)

image85

image86
2008-01-09
 20:54:12

Lite nytt från mig

Jag har äntligen fått lite fason på vardagen igen efter de gågna helgernas galenskaper. Har ju även lite nytt att visa på hemmafronten. Idag plockade vi ut det sista ur lokalerna, städade och gjorde fint. Äntligen klara och pappa har varit riktigt snäll och duktig som hjälpt mig.

Kvällskaffet drack jag i bon samtidigt som jag målade lite kvistar vita, har tänkt göra något med dom, vet bara ännu inte vad. Men de hamnar nog med 100% sannorlikhet i det träiga och kvistiga sovrummet! =)
Innan det smällde jag så stefan vart tokig på mig, hade ett tyg som skulle bli garderobsdörrar men det vart inge bra så det fick bli tre tavlor istället. Gissa vart de hamnar? =)

image74

Sen har jag börjat på väggmålningen i badrummet, första lagret nu. Brevid det, de underbara vantarna som mammas granne stickade till mig på beställning. De blev sååå fina! Och brevid det har vi tjockis Tova som älskar att lufta magen, då ligger hon såhär! =)

image75 image76 image77

Sen har jag ju faktiskt äntligen fått upp min kaffebänk, men har nog inte visat det. Jag fick inte upp mina hyllor som jag vill ha ovanför men det gick bra ändå. På andra bilden ser det tokigt ut med ek-kuberna men
de lutar inte, det är tavlan brevid som lutar =)

 image83 image84

Till sist avslutar jag med att visa vad mina katter hade för sig igår...
image80 image81 image82

Över och ut, nu ska jag spela bowling!
2008-01-08
 18:50:12

Så söööta

Se vad stora de blitt! De är ca 1 cm långa


image73
2008-01-07
 13:13:03

Bäddtextil och ett träd i sovrummet

Hatten av för att Jotex äntligen fixat till en bättre sida, samma som ex. Ellos
Seg och av någon anledning så har produkterna halkat ner på sidan, men en klar förbättring och det känns mer rent och proffsigt nu!

Kikade i Ellos nya katalog och det blir nog en vända där i Februari när köpstoppet upphört för en kort sekund. Dels hittade jag nog en soffa som kan funka, är ju fortfarande sofflös här hemma =,(

Snubblade över massa sängkläder som ser så mysiga ut, nummer ett med träden ska jag defenitivt köpa. Det kan ju inte passa bättre till min garderobsdörr i sovrummet!


image72

Efter gårdagens slöande framför One Tree Hill så har jag förstått att den sista touchen jag saknar i mitt sovrum nu är ett litet, men äkta, träd som jag ska ha sprejat helt kritvitt. Ungefär 170-200 cm högt och stå i gjuten form.

Det vill jag ha... *drömmer*
2008-01-06
 16:58:00

Trappskrälle

Har ju sen jag flyttade in kollat över olika trappförslag, har nu kommit till två förslag - med vägg eller helt utan. Båda förslagen betyder ändå att de fula spjälorna ska väck.
Med väggen så tänkte jag att antingen göra smala hål som bilden visar, eller sätta in glastegel i samma smala form. Sen gör man någon bra belysning för trappen.

Om jag istället har helt öppet så blir det att bygga lådor som blir de första tre trappstegen, mäta rätt osv och se till att en fot kan få plats överallt. Samtidigt som det inte får ta för mycket plats, det är ju ytterdörren man ser ifrån på bilderna.

Suck... jaja jag får glädja mig åt att det blir mer jobb än pengar det går åt i det projektet iallafall! =)

image68 image69Den fule nu:

image70

Hjälp mig med råd!!!
2008-01-05
 21:02:08

WOW - 2000-talets koncentrationsläger

Dag ut och dag in sitter man där, talar med varandra över "Vent" och skrattar åt alla "n00bs" som bara gör fel. En ledare som ser till att varje "grupp" (talar inte wow-iska ännu) gör det dom blir tillsagda. Spelglädjen är helt borta, nu är det bara ledar- och skadeglädjen som lockar.

Efter bossen är besegrad får alla i "gruppen" veta /vad i helvete/ dom gjorde /så jävla förbannat fel/ som sen följs av en liten paus, sen kommer: Bra gjort grabbar.
Sen ett som verkar vara ett oändligt babblande om varandras könsorgan, vem i gruppen som inte kan använda den rätt, vilka som varit "AFK"* för länge och troligtvis "took a wank"
Till följd av ett genmensamt påtvingat machoskratt.

*AFK = Away From Keyboard

Om någon (God forbid) skulle komma för sent så får den veta om det av ledaren, ett privatliv är därför absolut inte att rekommendera. Men att bli utskälld när man kommer för sent i skolan till en lektion är fortfarande ett mysterium för dessa personer.


Jag kan fortsätta i oändlighet, dock utan att tala om någons könsorgan. Men det får vara slut för idag, jag lovar att återkomma. Men SNÄLLA kan någon utveckla en WOW-ordbok för oss som sen måste lyssna på alla dessa förkortningar och uttryck i vardagen!?
2008-01-03
 11:12:13

Hopplöst

Ja jag vill väl inte dra alla över en kam men det är tamejf*n hopplöst att föra en diskussion med kineser. Roligt är det men det tar lång tid... Denna gång längre

image67
Språkbarriären ÄR hopplös, att förneka det vore som att påstå
att fartränder är en myt...
2008-01-01
 07:36:38

Äldre lackmöbler

Ännu en gång trillade jag över en för mig ny webshop, denna gången innehöll den gamla och nytillverkade kinesiska möbler. Helt fantastiska snitt som verkligen skapar udda miljöer! Ex är denna underbara byrå och även den smarta låda-i-stolen stolen.

image65 image66

Hatten av för den fina historien bakom starten på webshopen
Bazaar Coffee and Home