2008-04-30
 19:57:31

Skriv ditt namn och vinn en kondomhatt!

Bläddrade lite snabbt i en av alla tidningar som ligger på bordet och bara skriker på mig

Och hittade på en sida att man kunde vinna en... ja det hade ett namn tror jag men basicLY så är det en maskeringstejpmockafjong. En hållare.. aja skitsmart, SÅN SKA JAG HA så jag ville tävla.
Tittade igenom texten först och hittade ingen fråga eller uppgift, läste ordentligt i texten och såg då att det enda man skulle göra var att skicka ett vykort med sitt namn....

Ehm... har dom inte ens tid att lägga upp något kul fråga eller uppgift man ska göra? Eller har de inte tid att rätta de som skickar in?? Jag känner inte att jag vill vara något välgörenhetsoffer så fan åt dom, jag går och köper mig en maskeringstejpmockafjong istället!


Gårdagens "titta vad jag hitta" var denna bibel:



Och när jag tittade igenom mina brev så hittade jag något lite kul:





Tova:



HÅLL MAMMA JAG KAN HÄLV!





Har massa att göra nu innan det blir för sent, och ändå är det valborg kl 19.53... suck

Avslutar med DAGENS KAMOFLAGE!!

2008-04-30
 15:02:16

BOBBAN!!

2008-04-29
 22:45:01

Oförklarligt

image595


Tittade just på sista avsnittet av Sex and the city för.... ja.. det är nog för lite att säga 50:e gången men det låter kanske inte lika obcessed som det riktiga antalet.
Jag bara ÄLSKAR hennes utfit när hon är ensam i Paris... klänningen och jackan vill jag sååå gärna ha!!

 


Kan inte ens tala om hur många gånger jag tittade på denna och BRUSTIT ut i gråt i slutet...




Gjorde ett mycket intressant köp idag, visar nog imorgon! =)
2008-04-28
 20:01:42

Inget ring-stopp på denna dag

Hittills idag har det ringt 19 gånger enligt min nummerpresentatör, var tvungen att räkna för det känns som att det har ringt precis hela dagen.... å än är den inte slut...

Igår fingrade vi lite i baratten igen på baksidan, eller nej fan det var idag. Men jag satt iallafall och tittade på min magnolia igår och stefan rökte. Så papparazza jag honom lite.



Madde, du ville ha bild på han. Duger de? =P

Idag satte jag Tova i arbete, hon skulle vakta frysen medans jag frostade av den. Det tog hon på fullaste allvar och vakar fortfarande.



Tova har typ blivit tjockare över natten för man kände det när jag tog upp henne imorse och nu känner man att magen är rund. Har beräknat att om hon har bäsar så borde de komma i början av Juni. Så det får bli att köpa massa minikoppel så de får vara ute ett tag! =)

Idag har jag fått hit min bokhyllor äntligen. Lite stadigare och finare, inget ikea-skit. De får stå i sovrummet sålänge men ska ner under trappen sen. Har satt in mina böcker mm där nu



Sista vaxdagen för trappen var i Söndags och jag blev så glassugen, men var ju lixom strandsatt på övervåningen. Då skicka jag bara ner korgen så fixa stefan glassen till mig. Sen var det bara å hiva upp den! XD



Åsså bruden till sist... visst är hon vacker...



Nu blire blååååbäärspaaaaaaaaaaj!!
2008-04-27
 22:21:46

Så underbart att vara flicka

Sitter precis innan sängdags och kikar på Byggahemma.se har missat den sidan lite verkar det som. Hittade lite kul och mycket bilder jag kan använda i plugget (alltid välkomnat)
Tittade bland vynilerna och hittade denna

Den är så underbar och jag kände nästan fnisset bubbla upp i mig. Jag är så glad att vara flicka ibland! Inte alltid jag får visa det eller spela ut det helt men jag gör det i hemlighet. Varför ska vi tjejer vara så pojkiga nu egentligen? Kan inte vi bara få böla över brutna naglar ibland, annars kan vi snart inte skilja på killar och tjejer snart. Tänk vad besvärligt i sängen det kommer bli!! "Oj förlåt det är ju du som ska göra det här"

Har glömt titta på tradera på ett tag, letat sedan länge efter en viss sak och hittade aldrig men nu har jag t o m hittat två stycken!! Vann båda så det är underbart! Ska visa när jag har de hemma sen.

Titta här vilken söt bild.

Den till vänster är ju pojken som tittar på flickan som ler! =)

Längtar så till mina blommor kommer...


Puss och kram, see you under the moon!
2008-04-26
 17:01:15

MnM´s Myggnät och Magnolia

image534

Tisdagens morgon....
Drömde om körsbärsblommor för jag väntar på att mina ska slå ut och i drömmen hade jag tagit av en gren från mitt träd och tagit in, har ingen aning om varför, hade inte satt den i vatten eller nåt men den blommade inne. Och plötsligt kom det en humla som flög runt, och sen hoppade det över till att jag var på en balkong hos en gammal tant med massor av blommor och det var humlor överallt!
Jag är väldigt rädd för humlor och getingar så jag gömde mig under bordet som stog i mitten av balkongen och minns att jag bara skrek och skrek hela tiden, det var en humla som var vid mig hela tiden som inte ville försvinna.
Plötsligt vaknade jag för jag var så rädd och vad f*n hör jag??!! Jo en humla i mitt sovrum!! Skit vad rädd jag blev, rusade upp med en Allt i hemmet och viftade allt vad jag kunde. Fick till en smäll på han så han hamnade vid fönsteröppningen och flög ut...

Shit vilken läskig morgon det var, skrämd upp ur sängen!



På Onsdagen var jag ute hela dagen på olika ställen, först köpte jag 3 nya koppel till katterna så alla kan vara ute samtidigt. Sen åkte vi till en av favvorna såklart, Plantmarknaden. Skulle kika på en magnolia som jag vill plantera på baksidan och jag hittade en, det blev en Stellata Royal Star som nu är satt i ena hörnet hos mig =) Men påväg ut hittade jag äntligen ett par fina stolar att sätta ute på framsidan. Vill inte ha för klumpigt och dessa var perfekta! Köpte jord och massa sånt med för det blir mer å plantera ner om jag känner mig själv rätt.



Ett staket blev det med, har jag ju planerat sen länge men igår hörde vi att de tre sektioner som stog där var de sista som de skulle få in av den fina redan slipade varianten och jag fick det för samma pris så det var perfekt. Blev två sektioner, men måste ändå kapa mer....




Underbar morgon i Onsdags, alla katter fick följa med ut i koppel, satte fast dom i olika saker så de stannade i närheten. Sen satt jag och mamma och drack kaffe och njöt lite av solen. Det var skönt.

I Tisdags när jag var ute och fotade så mellanlandade jag och Anna på Lindenytt och åt lunch med pappabacon







Nu har det gått ca 3 dagar som jag försökt skriva i bloggen, har nu lurat internet lite för att kunna skriva.

Igår fick jag äntligen möjligheten att behandla trappstegen, det gick jättebra och blir sjukt fint! Kunde inte sluta titta neråt hela tiden på det jag gjort. Efter det var jag strandsatt på övervåningen och Stefan på undervåningen. Gjorde en korg med snören för att kunna skicka upp och ner saker mellan varandra! haha



På första bilden ser man tydligt vilken skillnad det blir med behandlingen. Trappsteget närmast är obehandlat.



Vi gick ut och gick i...... Torsdags måste det ha vart. Vi gick bort till gammel Thea och hälsade på, saknar henne fortfarande så mycket att det gör ont...





Mobilder:




Sista bilden har en historia, jag skulle ta kort på en humla men den blev arg på mig och ville inte bli fotad så jag sprang.... och skrek... hahaha så vart bilden!


Jag har kommit på att jag ÄLSKAR mina solbrillor, just för att hela världen får en sjukt fin kontrast i dom. De är ju inte svarta utan bara tonade så världen är faktiskt mycket finare bakom dom än vad den är egentligen. Skulle vilja sätta in världen i photoshop, ändra i nivåerna och höja kontrasten lite. Höja lite mättnad oxå... =)




Idag blir det sjömansbiff, blev så sugen när familjen fick det av mor så jag åkte och handla lite... å kolasås.
Fick en fundering idag (har mobilen full just nu iof men)
Killar i en viss ålder får betala mer för sin bilförsäkring, och även beroende på vad det är för bil. Där är det strunt samma hur lagligt denna alltid kört sen den tog körkort, så är det. Ibland är det väldigt höga summor.
Är inte det en av de största fördommarna ändå? Att det t o m är i lagen hos försäkringsbolagen? Bara för att man är penisbärare och har bil så betyder det att denne kommer råka ut för en olycka...

Och det finns mer ställen att kolla upp egentligen. I penganormen ex hos socialen, borde inte vi tjejer få lite mer bidrag för hygienvaror eftersom vi faktiskt har mens en gång i månaden och det går åt mer papper till oss? Så kan man ju dra ner lite i bidraget till killar för 70% torkar sig nog inte ens när de pissat?
Nej eller är det att ha fördommar kanske?


Har ju hunnit gjort mer fynd på loppis såklart. Men en sak jag är mycket stolt över nu är en klocka jag fick hem igår som jag köpte i Onsdags. En gammal Jerome & CO clocka. Har fått fram att den nog är ifrån 1840-talet ca. Den är tyvärr målad över orginalet men jag vill fixa till den och sätta igång den tänkte jag. Ska kolla upp hur motoriken funkar och få fart på den.



Andra fynd med som den konstiga saken i lådan med spegel. Har ingen aning vad det är än, tänkte söka upp det idag om jag kan hitta nån info om det. En sak med sladd och sen flera olika munstycken i glas. Men just att det är en spegel i lådan måste betyda att det är nån hemmagrej. Kanske första sättet att "få bort rynkor"?
Sista boken är inte loppisfynd utan vinsten från Tradera, bokmanuskriptet från 1800-talet.

Tova är högst troligen med barn, för hon äter hela tiden vilket hon inte brukar. Och hon börjar nog bli lite knubbig, tuttarna är väldigt mer rosa nu och lite svullna så det vore konstigt om det inte vore så.

Kolla HÄR!!!



Åsså till sist dagens JosePHine, UPPIFRÅN!
2008-04-21
 18:41:33

Äntligen mina!!

En av sakerna jag tittat på varje gång jag varit på loppisen är en fantastisk fin stol, eller det är två snarare. Och idag bestämde jag mig för att köpa dom och skulle fixa iordning för att ha som utemöbler. Lite eget tänkte jag... tog hem dom, började riva klädseln och har tagit bort spikar från minst 3 klädslar.
Slipade lite runtom hela stolen (har gjort 1 ännu) och har sen lagt på teakolja. Efter den behandlingen bestämde både jag och stefan att stolarna hamnar i ett förråd tills vi har en värdig plats att sätta dom på, förhoppningsvis ett hus med ett bibliotek.

Titta på dyrgriparna!! Nej de var inte dyra, 140 kr styck men fick de för 100 kr styck.




Mobilder:




Bilden på katterna är bevis på hur mina morgnar alltid börjar. Klockan ringer och POFF tre motordrivna katter runtom mig, vanligtvis har nån parkerat sig i antiktet men inte på denna bild.

Imorgon ska jag ut och **** med Anna. Kom på idag att jag skulle skriva ut ****** på ***** från gammal *** och sen söka upp dom platserna och **** i exakt samma ****** som på *****, så gott det går iallafall. Och sen lägga de brevid varandra för att *******.  Var en kul idé som jag bara måste jämföra. ******** är lite utspridda så vi kanske får dela upp det lite...

Till sist en mysig Theabild
2008-04-20
 22:30:28

Hahaha

2008-04-20
 20:25:00

Köpa telefon eller varna om smitta?

Har fått ett uttryck på skallen: "What´s the dealio?" som kommer från Ted i Scrubs

Har vart å loppsa lite mer naturligtvis, börjar ju få mer och mer gratisböcker när jag är stammis nu så vaffan, har iaf lagt undan hela samlingen av de gamla ordböckerna i skinnband så jag kan plocka lite då och då när jag är där, vet ändå att jag får hela serien då.
Idag var tyvärr inte han där men jag hitta mycket kul att köpa som vanligt. 3 kassar bar vi ut och hade ändå bara spenderat strax över 200 kr.
Nedan ser man även vädersaken jag talade om tidigare, hittade en till sort idag oxå.





I fredags när jag var där hittade jag en jättefin ljuslykta som påminde mig väldigt mycket om filmen corpse bride, eller ja stilen var typ samma för det var lite buckligt å så... väldigt tim burton
ÅSSÅ IDAG!!! Jag har tittat många gånger på silvervaserna och kannorna som står lite överallt på loppisen men ingen har varit en direkt hit, men idag såg jag verkligen kärleken. Den tilltalade mig verkligen och det var inge snack om det, den skulle jag ha. 30 kr kostade den bara. Påminner mig om ännu en film =) Den tecknade Narnia när häxan häller ut en droppe som förvandlas till en låda choklad. Älskar den tecknade filmen!! Säg inte att kannan är ful? Den är ju jättejättefin!!

Hittade lite mer kärleksbrev, han hade spridit runt dom i hela lokalen så jag fick gå och leta. Måste försöka få tag i alla han har så ingen annan hinner före. Efter att ha tolkat ett brev igår så blev jag väldigt nyfiken på att läsa vidare.

Igårkväll satt jag en stund på Tradera och hittade en väldigt intressant bok som jag gärna ville kämpa lite för, och det fick jag men jag vann tillslut!! =) Ett handskrivet bokmanuskript från 1870 talet. Den hamnar hööööögt uppe i min hylla sen!

En fundering, eller snarare klagan.
Såg reklamen för nokia nånting-tio (undra vem som leder, absolut music samlingen eller nokias alla modeller?) och på reklamen ser man en person göra nåt, sen nästa sen nästa osv osv... fick fråga stefan vad de ville mig för att fatta reklamen ens. Men jag kan säga att varje gång jag såg början på reklamen så fick jag för mig att det var en reklam för nån slags smitta. För jag tyckte alla personer rörde varandra, typ en lyssna på musik - hälsa på nån (smitta överförd) sen hoppade han ner från nånstans och ramlade emot nån (smitta överförd) osv... Nu är jag säkerligen ensam om att tolka reklamen så men ändå, varför måste man numera ha en reklamordbok för att fatta vad de vill försöka sälja mig?
Den enda reklam som verkligen är en reklam är nog vanish tvättmedelsförstärkaren, men en tjej med hårband som blinkar lite extra med ögonfransarna och håller upp burken man ska köpa.


På tova-fronten då. Tror hon måste ha blivit på tjocken nu, tuttarna är stora men jag vet inte hur de såg ut innan så är inte säker där ännu. Men hon äter mer än vanligt och är väldigt tyst för att vara osteriliserad och hon är vääääääldigt mammig. Hon följer mig överallt och vaktar t o m utanför toan när jag är där. När klockan ringer på morgonen så är hon den första som hoppar upp i sängen precis vid ansiktet på mig och puttrar som en motor.
Jag älskar min lilla ullboll, hoppas hon får några söta tissar! =)
2008-04-17
 19:55:28

Jag malde dom men det kom inget blod...

Jag ringde mor imorse och kollade om hon hade lust att följa med ner på stan, det var så fint väder (för en tripp till loppisen) å det ville hon såklart. Så jag drack bara upp mitt java och pinade ner. Idag hittade jag fler böcker naturligtvis, ett silverfat och en...... en.... bror lyssna vad jag hittade.... EN KAFFEKVARN!!!!!!!!! Sååååå underbar och jag faktiskt satte mig direkt jag kom hem och bara malde... och log... och malde. Hahaha
Frågade idag om han har några nycklar på lager och det har han fast de har inte kommit ut i butiken ännu.... SUCK! jag vill ha första tjing!

Fick förresten en kokbok på köpet idag, den var ifrån 1883, himla roliga recept och ännu roligare svenska! Recept som "Tarfliga våfflor", "Marinerade dufvor" och "jäsmunkar med mos" i den sista läser jag: Hårdt kokadt äppelmos eller stufvade krusbär, hvarifrån såsen fått arinna, värmes litet.
hahaha sååå underbart!!
Och ibland recepten på pannkakor hittade jag en handskriven lapp (underbar skrivstil såklart) "Jag sjunger likt en (.....) i himlen, det ger mig kanske ingen (.....) men jag är fri.... vissa ord kan jag inte se vad det står. Det är bara halva lappen så undrar om den andra delen finns nånstans! =)

En av de roligare saker jag köpte idag var en bunt med ransoneringskort från 1942 ca. En dam, en herre och en äldre herre. Fanns även namn, födelsedatum mm på dessa tre. Och en annan sak som var kul, var ett jättegammalt rak-set, jag och stefan talade om just detta igår, han skulle vilja gå till en gammal rakstudio där de rakar som på den tiden. Och när jag såg asken idag så var jag bara tvungen att köpa den. 10 kr! Och sen när jag kom hem tittade jag noga och hittade lappen där det stog att det var från Gillette =)

Idag har jag även tagit tag lite i städningen, plockat massor i kontoret och på lagret för imorgon måste jag damsuga överallt för att få bort allt katthår och damm, ska ytbehandla trappstegen i helgen så katterna hamnar nere hos Stefan sålänge. (då får jag en anledning att få med Stefan ut och gå, eftersom vi måste ner till dom lite ibland)





Imorgon åker nog min största bokhylla ut härifrån, så jag kan ställa in spisen och börja på det bygget, ska kika upp nå snyggt klinker bara och lägga framför den sen.

Nu går jag och lagar Panerade grefvar och imorgonbitti vore det gott med Stekta bondpigor. (actual recept in the kokbok)

Stefans bästa engelska idag: It sounds so funny on germany (det låter så roligt på tyska)
2008-04-16
 22:28:05

50% av männen är inte kapabla



Bland det finaste man kan uppleva i livet som många upplever men inte tar till vara på och uppskattar, är när en killefaktiskt accepterar att vi tjejer har "tjejgrejer" och enkelt kan hjälpa dra upp en dragkedja på en kjol utan att säga "tacka fan för byxor med dragkedja fram" eller hjälpa en på med ett armband utan att egentligen behöva kommentera det alls.
Vi har våra accessoarer och ni har era.
Acceptera oss så kanske ni kan bli accepterade tillbaka. Det är på djupet och lång sikt inte vi som "är de gnälliga" för ni har fler åsikter om våra liv och vi har lättare att acceptera att vi alla är olika...


2008-04-16
 18:11:57

Loppisfetish

image477Jag lyckades hålla mig ifrån att gå in på loppisen idag, men ska dit nästa gång jag är nere på stan. Jag och Lalia var där igår och fyndade lite böcker, jag hittade även en fin... ja vad har det för namn... en vädergrej. Som visar vädret - REGN - OSTADIGT - VACKERT, så söt! Tänkte bygga in den i en låda och sätta på husväggen vid min uteplats sen.
Fyndade även lite kärleksbrev, ska försöka mig på att läsa dom.

Tittade idag i en av böckerna - Näringsliv i Södermanland. Det är så sjukt kul att se för jag drömmer mig alltid till platserna på bilderna, jag skulle så gärna velat leva under 20-40 talet istället för nu. Vid en av bilderna finns texten: Över forna tiders butiker vilade en sällsynt ro. Luften var bemängd med allehanda dofter, en blandning av tjära, tobak, olja, kryddor, kaffe och vin.

Man kan se lugnet på bilderna, ex där butiksföreståndaren väger upp karameller till barnen, eller såna underbara charkbutiker med korv hängandes i taket... sheise vilken skittid vi lever i nu. Alla ha så bråttom, jämtjämtjämt. Och alla är arga och dåliga bilförare.





Vart kommer den fantastiska gammal-bok-lukten ifrån?

En fundering då...
Kan man ta patent eller ja kräva copyright på en macka? Om ett fik går bra pga en speciell macka med en blandning pålägg eller röra och sen ett annat fik kommer på att sälja densamma och då lockar kunderna över dit. Kan butik nummer 1 kräva nån slags ersättning eller stämma butik nummer 2 för detta?
Men allt är ju egentligen en naturlig vara, och även nåt alla kan köpa i affärerna. Skulle vi gå ut och plocka en sten och kräva rättigheterna på den, nej det tycker inte jag vi kan sålänge inte vi producerat den.
2008-04-14
 21:21:14

Ajm in löv med min Wacom

Morgonen började himla fint, en kopp java och min kärlek. Nej inte han, han låg å sov då utan min kärlek med sladd! Hörde något igår om att en av tanterna på kalaset ville ha en orchidé-tattoo så jag tänkte jag kunde prova att skissa ihop en sån så kan hon titta på den. Det är himla roligt att skissa på wacomen med storlek 3px på pennan. Har fått upp intresset för att rita nu igen ♥
(bilder längre ner för de som vill undvika wacombilder av avundsjuka)

På samma ämne har jag även trollat lite på stefans nästa tatuering, gjorde en ny skalle imorse som vi klämde ihop med den gamla han skulle ha. Och sen stjärntecknet bakom. Denna gjordes ganska snabbt så finputsning ska göras innan den är färdig. Men det är på ett ungefär.

Sen jobbade jag som vanligt, men sen åkte vi ner på stan ganska tidigt och postade. Sen gick vi och köpte grejer så jag kan titta på filmerna från datorn i sovrummet, så smidigt för jag gillar inte egentligen att titta på film i dataskärmen.
SEN!!! Kom jag på att jag ville gå och kolla om det blivit nåt av stället vi kikade in i för längesen som hade massa fina möbler i och annat kul. Och det var öppet. Och det var ju han ute vid travbanan som utökat lite! =)
Hittade massor jag vill ha och massor som jag ska tillbaka och köpa när jag har mer pengar. Men böckerna jag tittade på ska jag gå och köpa en lite då och då. Köpte idag en Medecinsk Ordbok från 1944 och jag bara ÄLSKAR gammelsvenska! Men det roligaste är vad man kunde kalla allt då. (se bild) Men den prydliga svenskan är verkligen rolig att läsa. Äro överallt.



Bilden nedan: Sådan matte sådan katt(e?)


En fundering idag:
Kom att tänka på Rockhammarsbadet som ser ut som det gör nu. Om man åker dit, tittar på det, sen lägger på ett nytt lager (photoshopskadad) och sätter dit hur det var för 10 år sen när massa barn var där hela sommrarna och badade massor och åt glass hela dagarna. Och sen varför!!?? har de låtit det förfalla? Det är ju verkligen som att se foton på samma ställe fast ett århundrade emellan, som linde nu och då typ, fast nu med bara ett årtionde emellan. Jag tycker det är hemskt, det känns för mig som att de lixom lämnat kvar ett lik som allmänheten kan se, det är vidrigt! Gör nåt åt det eller frakta för fan bort det!!



Nedan kommer wacombilder, en varning för er avundsjuka stackare)











2008-04-13
 18:06:29

Igår ringde det....

... och det var en trevlig överraskning. Svärmor undra om jag ville ha en öppen spis, alltså en fejk typ. Jaha? Jodå det vill jag så nu har jag ett till projekt på halsen. Ska bygga in den så den blir stor från golv till tak och med inbygda spots och en hylla. Har skissat lite snabbt på bilden.
Skulle ta den nästa vecka om det gick så jag får städa ur boden lite så ställer jag den där sålänge. Så sätter man samma vita puts på hela bygget, det blir skitsnyggt! =)



Igår gjorde jag bokföring hela morgonen, tror det var igår? Och åt goda polkagrisar, såg tuttifrutti och supersur när jag handlade i Fredags och jag kunde inte låta bli. Var på sånt humör och tuttifrutti funkar ALLTID!!
Gjorde inbygda (fått på skallen) pizzor igår, vart goda som vanligt fast hade för mycket smör denna gång så det blev jobbigt att få ihop dom, men det vart så bråttom för jag fick göra om den dubbla degen. Den första fick jäsa i 2½ timme och det var lite väl kanske =) Fastnade på Colorama såklart.
Köpte hårdvaxolja och tittade ut tapeter, tror jag har valt nu...



Idag åkte vi ut till Bor och grattade Madde och Sofia, som vanligt samlas alla runt tv-spelet innan det är dags att äta, tycker personligen att det är respektlöst emot de äldre och ställer mig helre vid dom. Efter fikat är det mer ok tycker jag. Satte mig och läste en inredningstidning i gungstolen... jag ÄLSKAR gungstolar!! Ska fixa en brevid öppna spisen sen kanske =)
Sen gick vi ner så jag fick fota lite en av mina största fetisher =P haha... nejmen det är så fint.

Lite mobilder och kamilder:


Har en favoritbokstav nu, fast det är bara för tillfället och det är E

En fundering:
Man kan säga att det är lättare att ge råd än att själv följa dom, men vart går gränsen för att bli hycklare? Hycklare anses vara en av de värsta (ibland de tamaste) saker man kan vara för att det är fult bl a. Men hur mycket kan man komma undan med ett skratt och säga "haha jamen det är lättare att ge råden och inte själv följa dom"?? Vart går gränsen och varför finns det en gräns? Är det inte samma sak fast nån har kommit på ett sätt att komma undan lite fint med det?

Fint väder ute - stefan har ingen bil - han behöver cigg - kan det betyda promenad??! =D
2008-04-11
 12:47:47

You think you´re above me...

Idag har jag vart glad ända sen jag satte på mig strumporna imorse, hittade en vit strumpa att sätta på högerfoten, blir glad av en vit strumpa! =)

Igårkväll skulle jag äta 4 mackor med korv på och upptäckte att herr stormage ätit all korv utom 1 skiva, EN SKIVA!! Så mina mackor såg himla roliga ut för jag delade den korvskivan i 4 delar och lade en plupp på varje macka.... jag SKULLE HA korv på varje!!
Funderar på att börja dricka kaffe med sugrör, om man väl blir van så borde det ju gå. Har gjort det en gång i Örebro med Prisca innan vi skulle börja supa (för det gjorde vi bokstavligen) för på Krämaren hade de bara skållhett kaffe och muggar utan öron! Lycka till när man kommit ner en bit. Så vi bad om sugrör.
Varför jag funderar på det nu är för att jag helt enkelt älskar att dricka ur sugrör!

Hade en fundering idag, känns överskattat att ens säga det nu =)
Ryman ringde och jag började fundera på vad han skulle göra, vad flera skulle göra om jag talade med dom i telefonen och samtidigt gick nerför min trappa och plötsligt hör de en jätteduns i luren och jag talar inte mer. Undrar just hur många som bara skulle säga "Jaha..." och lägga på och kanske prova ringa senare.

Vad betyder urminnestider? När börjar det?

Ok en till...
Vissa serier på tv har man gjort så nära verkligheten som möjligt, ja det gör man oftast ändå förrutom typ vissa händelser som är överdrivna eller så. Men ex Scrubs, när de där ger en felbedömning eller behandlar en patient fel, medecinmässigt alltså så går hela avsnittet ut på hur dåligt det mår över det, eller s poängterar de helt enkelt bara det. Men det kan ju inte bli längre ifrån verkligheten!?
På riktigt när något sådant händer så skrivs det i varje tidning i ca 6 månader frammåt beroende på storleken av felet och skadan som skett pga det. Och i vissa fall funderas det iallafall, på att avskeda personen i fråga, eller iallafall degradera på något sätt.

Kom nu att tänka på den bästa scenen i Scrubs historia:
Carla - "Varför ligger det en pannkaka i besticklådan??"
Turk - "Varför ligger det bestick i pannkakslådan??!"



Lite mobilder



Bild 1 - Jag genade över fotbollsplan, på mitten upptäckte jag att jag kanske inte skulle ha gått där! haha
Bild 2 - Så söt kaktus!
Bild 3 - Den lååååånga stigen i skogen jag inte gått i, den tog aldrig slut så jag vände.
Bild 4 - Jag ÄLSKAR denna vy som man ser när man går via bilvägen till mig.


Too many times I've seen it,
Rip a hole into our friendship
This is how it's been, how it always will be


Jag vill skriva en bok...
2008-04-09
 18:31:42

Alla strumpors dag!

image436Jag ÄLSKAR strumpor och har gjort det i säkert 5-6 år nu, och lindemarkens ta 10 för 100 är varje år väääldigt lockande. Men jag kom just på att jag inte köpt strumpor på hur länge som helst nu, alltså fina. Skam på mej. Och ännu värre, det borde finnas en Alla strumpors dag, jag skulle lätt bjuda på tårta en sån dag!

Igår räknade jag hur många av bokstaven J det var i en novell i STORY och novellen var på ca 3 sidor men det fanns bara 148 stycken J i hela novellen. Och det var en julnovell...!!!

Har jobbat mycket idag men eftersom jag tog lite igårkväll så vart det inte så stressigt idag. Funderar på att göra det till en vana. Det var bra skönt.
Hämtade nya bubbelpåsar idag, stog på avierna att de sökt mig 8.10 men det kan jag säga att de inte gjort, för jag gick upp 07.30 isåfall stog de utanför och viskade....

Trappstegen börjar röra sig uppåt, ja betsen alltså. Har börjat på den första raka nu så jag ska snart testa en ytbehandling. Har kommit på en ny idé om hur bröstpanelen i trappen blir, men säger mer när jag fått bilder på det. Vi kunde inte stanna på colorama idag för stefan visste inte om bilen skulle starta igen. Hahaha



Smycket är resultatet av det man ser i bakgrunden på milkshake-bilden. Btw var hallonlakrits milkshake inte så jättegott, inte med lakritspuck + frysta hallon iaf.



Världens bästa, kan aldrig tröttna på den


2008-04-08
 21:36:03

Fullt med tankar och tomt med plats!

Idag vaknade jag av att det plingade på dörren och 4 karlar klampade in här, men det var bara sotare och jag hade glömt bort att de skulle komma den här veckan. Passade skitbra för då fick jag även upp törnrosa så vi kunde börja dagen tidigare. Drack upp vårat kaffe sen åkte vi ut till Måle och sorterade skräpet från mitt garage. Tog med mig kameran men när jag satte igång den i bilden så lös det sådär otäckt BATTERY EMPTY så jag skrek en stund, sen var det okej... (gillar inte när min kamera får slut på batteri, det är ungefär som att gå till tandläkaren)

Spelade in video på mobilen där iallafall, det var så mysigt att höra måsarna runt omkring, saknar att bo i stan när man hör dom på sommaren vid vattnet...


Köpte ett kinderägg idag *fniss*

Sen har jag jobbat största delen av kvällen, pärlat oxå. Är så sjukt inspirerad med de nya varorna, kul att pyssla med nya saker.

Har suttit och tittat på tv nu en stund och fick två funderingar på samma gång och ville inte gå ifrån, blir som en zombie nästan när jag kommer på nåt för jag vill inte glömma det. Hade lika gärna kunnat gå hit och skrivit direkt för jag minns knappt vad jag tittade på ändå..


Jo..

En fundering jag fick medans jag gjorde kvällsmat var att om man pratar med en utlänning (får man säga så?) på brytande svenska, fattar de bättre då än om vi pratar ren svenska? De bryter ju själva så egentligen borde det väl vara så att de uppfattar "Ja kanin-te förstår. Pratá mucket renarä" lättare än om vi säger "Jag kan inte förstå. Prata renare" Hoppas jag inte hoppar på nån nu, mina funderingar har lockat läsare, men jag vill bara undra om det är så. Inget illa menat alls.


Och sen funderade jag över det här med mellanslags-knapp reflex. Det tar inte lång tid att lära sig knappa in på mellanslagsknappen på tagentbordet mellan varje ord, men om man tänker på det så är det sjukt konstigt att man bara gör det nästan utan att ens tänka på det, även NÄR man försöker tänka på det. poff, poff, poff hela tiden på mellanslag. Som att gå, eller nej det kan oxå vara besvärligt ibland, vill säga att trycka på mellanslag när jag skriver är enklare än att gå!

2008-04-07
 21:03:11

Wanna be back in your head again...

Idag började dagen med jobb som vanligt iof men när jobbet var "klart" och skulle åkas ner på stan så gick vi först tillbaka till ams, sen till bokia där de hade satt upp ett jättesött bord med tak, och bordet var fulllllt med roliga glaskulor i massa färger och storlekar. Pärlgalningen i mig kom nog fram där, kunde inte riktigt slita mig...

Sen var det dags att slänga sig på trappen igen, finputsade lite och sen provbetsade jag ett trappsteg. Och det blev riktigt bra så jag gjorde ett till steg. Ska finputsa klar de andra så jag kan betsa dom med och sen lägga på golvpapp sålänge. Sen behandlar jag nog stegen med hårdvaxolja, ska testa det.

Köpte en lasepekar idag med, skit vad roligt alla 4 katter hade åt det. Dom har aldrig sett en sån så de sprang och de slog i överallt och de halkade. Det såg så roligt ut, skulle filma men såg sen att jag hade köpt fel dvdskivor till kameran.... =,(





Nu ska jag gå och titta på km och pärla, redan sen bara för fkng blogg.se är spunk hela tiden.
2008-04-07
 10:34:13

Morgonbekymmer...

image418

Varför o varför sätter de dit en remsa med pilar på tejprullarna?? För varje gång jag ska öppna en ny så minns jag ändå inte om man ska titta där pilarna pekar om man hittar änden, eller om den är på andra sidan och att då pilarna visar riktningen. Man slutar ändå med att stå där och känna och leta efter vart tejpen börjar så TA BORT PILARNA dom bara irriterar mer!!



2008-04-06
 19:40:44

Funderingar igen...

Idag har jag rensat ur garaget och det blev en full kärra med kåpa, och en hel skuff som bara fylldes med skräp... eller nej det var inte skräp, mycket var svårt att kasta men det är skönt att få bort mycket.

Har några funderingar på lager.... som vanligt.


I fredags när jag följde med stefan till arbetsförmedlingen så såg jag en utlänsk kvinna, tror hon var från typ ungern eller nåt sånt land, hon hade nätstrumpbyxor med nå mönster på, kort kjol, pälsdekorerad jacka, klackskor och mycket smink. Det låter väldigt fult men alltså det var en typisk krogenklädsel för kvinnor i 30 årsåldern. Kom då att fundera över det om det verkligen kanske finns såna som längtar till sin bokade tid på ams, väljer ut kläder flera veckor i förväg, drömmer om hur dagen blir medans numrena rullar på. Och när dagen kommer går upp tidigare än vanligt för att hinna sminka sig och byta kläderna säkert 10 gånger.... tänk dig in i en sån situation. Vad konstigt...



Sen idag när jag nyss åt så lyssnade jag av misstag på nån av skitkanalerna på radion och kom då att tänka på en annan sak. (har svårt att göra nåt utan att fundera över konstiga sammankopplingar) Man kan verkligen höra på ex gamla inspelningar att det ÄR gammalt, på hur de talar. Ibland behöver de inte ens använda vissa ord utan hur rösten för sig. ALLA lät som Arne Weise i rösten på gammal tid (männen alltså), oavsett vad det gällde. Sen spelar det ju in när de använder gammelsvenska oxå men det är riktigt fascinerande att lyssna på.



Åsså en fundering kring frågetävlingar på tv. Det finns ju både i USA och i sverige nu såna tävlingar där man ska svara på pinsamma frågor i tv och vinna pengar. Det roliga och mest utmärkande är att i sverige så svarar en man på frågan "Har du haft fler än 10 sexpartners?" han svarar ja och publiken låter lite med mummlande röster och några buar lite... I samma program i USA där en person får den frågan och svarar ja, så låter publiken "WHHHHHOOOOOOOOOOOAAAAA" "Yeahhh!!!" *vissel* osv... majgad vilken skillnad det är på censuren för olika länder.... gosh..
2008-04-05
 22:33:01

Stök och nostalgi

Galna dagar på senare tid, hektiskt. Har en sak i jobbet jag MÅSTE ta tag i men det är så mycket annat i vägen, inte bra. Men helgen började med att vi åkte igår till Lindeskolan och hälsade på kaffetanten och estetlärarna. Känns alltid lika skönt att komma dit, jag känner mig hemma där fortfarande på nåt sätt. Trivs bra och saknar lektionerna riktigt mycket...
Hade bara mobilen med mig så jag fick fota med den.


Sen var det bara å åka hem igen och ta tag i allt som skulle göras. Lägga golv i hallen på övervåningen, sätta dit vitrindörren till toan där nere, ställa in alla garderober i lagerrum nr 1 vilket innebar myyyyyycket kånkande på mååååååånga kilo pärlor.... ajj min rygg. Och sovrummet blev ommöblerat oxå, var inte helt meningen men det gjordes på test och får stanna =)
Åsså fick jag en radio till köket idag, eller nej 100 kr kostade den men den jag hade innan drog så mycket ström så den ville jag inte ha i där. Denna var oxå fin. Och sista bilden är den goda efterrätten jag fick med en halv honungsmelon, glass, kolasås och rosa pluppströssel! mmmmmmm!!!!

2008-04-03
 22:20:27

Mobilajnen

Bilder från mobilen:



Jag SKA HA kiss och bajs mjukisarna!!

Åsså funderingar för idag då. Hann med att fundera en del medans jag stog läääänge på torget idag. Ska leta på mina anteckningar...
Första funderingen påväg till stan, i bilen. Har alla poliser körkort? Även de som inte är ute och åker måste ju veta alla regler för typ ja... allt. Speciellt i trafiken för att kunna avgöra vad som är rätt och fel. Eller?

TANTER MED RULLVÄSKOR!! Vad har dom där i?? Många går med såna, och de har även en handväska där de troligtvis har plånbok, pengar, ev. telefon mm. Vad har dom i de där irriterande rullande väskorna??

åsså hade jag mer men det drar jag ut lite på.
Slog mig på mitt onda finger idag, det är läkt å så men när jag slår i det så viker jag mig nästan dubbelt.
2008-04-02
 20:53:18

I en annan del av Stadsskogen 2

Jag kom just på det att sist jag handlade hos glassbilen så var jag den enda på hela detta område här uppe som handlade glass, av alla desperate housewifes familjer med miljoner barn.
Iof deras barn sitter nog där inne med gråten i halsen och en sparris i handen...

Idag var vi och tittade på tapeter på Flügger denna gång, de har mer roliga tapeter. Hittade en fin beige med olika toner av beige på blad och naturliga inslag. Funderar på den, men det är inte bråttom ännu så jag funderar vidare. Har räknat ut att golvet som ska läggas här i hallen kommer kosta ca 1600 kr vilket inte är farligt alls, så det blir den, en snyggt melerad variant. Har snabbt kladdat dit färgerna golvet innehåller på bilden men det är bara för att få in dom färgerna och kunna jämföra =)
Bilden är en liten förhandstitt och grov utformning av hur hallen typ kommer bli, tapeterna stämmer inte där, bara jag som satt dit mina hundkex för att få liv i den.
Mer idag.... JO jag satte ihop en bit av en bröstpanel som ska vara i trappen, men jag testade att sätta brunt på själva rutorna i panelen men har nog ångrat mig nu så de blir oxå vita men handtagen blir brunbetsade i samma färg som trappstegen. Och vi har hittat en PERFEKT färg till stegen, så nu är det dags å sätta lite färg.

Tova och Max fortsätter gänga lite här och var, man hör henne gapa ibland och förstår att det är dags igen. Ska få dom att göra lite mer nu för han åker snart hem och då blire chopchop, inga bollar kvar sen...
Fast han kanske blir som Lucifer och fortsätter ändå, Lucifer har inte på alla dom här åren slutat sätta på mina vantar, han är bra rolig...

Nu MÅSTE jag jobba... klockan är 20.45 men jag lär fota lite och redigera.
Men en fundering för dagen först, naturligtvis...

En läkarfamilj, hur kul kan inte det vara att höra? Alltså i vardagen, om nån har problem eller ont i kroppen på nåt sätt. Tänk ett läkarpar som sitter vi frukosten och "småpratar" om hur ont de har i _ _ _ _ _ läkarspråk. Allt dom säger, sägs på läkarspråk. Hahaha, DET vill jag se i Big Brother 2009!!

Över och ut, nu är Josephine helt slut...

 Nej en annan rolig sak. En kväll nu i veckan när jag skulle borsta tänderna så såg jag i spegeln nåt dumt på min tröja jag sover i. Den har hängt på en krok och fått en ful utbuktning pga det. Ser ut som det är jag som börjat mutera!
2008-04-01
 09:22:03

En himla bra da´

Först måste jag skriva ner min dröm jag hade igårnatt, skulle gå in och skriva direkt men det gick ju inte så jag passar på nu. Jag drömde att jag räddade en korp ur ett ishål, eller nej det var en gräsmatta med en liten grop i och ett tjockt lager is ovanpå och under där, i gropen var en liten korp som jag hackade ut och befriade.
Vet inte vad det kan betyda, vet inte riktigt om jag tror på sånt. Jag tror mer att det kan ha varit något dåligt jag åt innan jag la mig...

Å två roliga postgrejer igår, en som jag förklarar i min skalle nu *maskinerignissel* Hörde ni? Kul va? Åsså min efterlängtade Wacom! Wiiee vad rolig den är. Har inte fixat med alla inställningar ännu men jag sitter och ritar... och ritar... och ritar...




Trappen är färdigslipad så när som inpå smågrejer. Köpte en bets igår för att testa färgen och se om det kan vara likt vad jag vill ha. Betsen heter Modebrun och ska funka ihop med golvet jag kollade ut. Kastanjefärgat, mörkt laminatgolv =) Blir så fiiint.
Så det blir inte det gråa utan brunt golv, vit/brun trappa och beige tapeter med nå stora mönster tror jag. Har inte kollat tapeterna ännu.

Max och Tova är i full gång med parning, de fick lite hjälp att komma igång men nu gör dom det lite överallt. Dom purrar så mysigt när dom pratar med varandra, så roligt att se hela processen.


Men nu har jag suttit här för länge, dags å rita igen! =)