2010-07-25
 17:04:43

Renovering hemma: Nytt vardagsrumsbord

Som vissa redan vet så gör vi om REJÄLT hemma och det blir helt annorlunda emot vad det var innan. Jag ska lägga upp bilder på alla projekt nu tänkte jag för vi försöker fota så mycket vi kommer ihåg.

För ett tag sedan hittade vi en snygg låda på loppis som vi vart intresserade sig av, det visade sig vara ett gammalt krocketspel i men vi ville mest ha lådan. Allt köptes för ynka 200:- och vi började genast fundera hur vi kunde göra om det till ett vardagsrumsbord.
Över och under skivorna var i dåligt skick så vi tog bort dom och bytte emot nya. En liknande färgton som lådan hade, hade vi redan hemma så skivorna målades. Sen funderade vi på hur den skulle se ut tillslut och ville göra i en turkos färg. Köpte färg och provade men det blev inte riktigt som vi ville.
Det slutade med att vi målade den turkos och sedan vitt ovanpå.

Nu fattades bara benen till bordet. Vi ville inte gärna köpa nya så vi hoppades på att vi skulle stöta på några på loppis eller så. Och POFF så hittade jag 4 korta svarvade ben för 15:- på Siggesta Loppis. Taget!
Dock behövdes de göras om lite, kapa bort en del och sedan sättas till en del, vi gjorde 4 klossar som fasades och sattes fast i benen.
Sen målades dom turkos och sist vitt.

Efter det var det dags för slipning så att det turkosa och även träet kom fram. När det var klart *pust* så var det dags att klarlacka och nu är den KLAR!!!!



















Mer kul renovering kommer!



Give a comment:

« NAME Save info?

« EMAIL (won´t publish)

« URL

Comment: