2008-04-06
 19:40:44

Funderingar igen...

Idag har jag rensat ur garaget och det blev en full kärra med kåpa, och en hel skuff som bara fylldes med skräp... eller nej det var inte skräp, mycket var svårt att kasta men det är skönt att få bort mycket.

Har några funderingar på lager.... som vanligt.


I fredags när jag följde med stefan till arbetsförmedlingen så såg jag en utlänsk kvinna, tror hon var från typ ungern eller nåt sånt land, hon hade nätstrumpbyxor med nå mönster på, kort kjol, pälsdekorerad jacka, klackskor och mycket smink. Det låter väldigt fult men alltså det var en typisk krogenklädsel för kvinnor i 30 årsåldern. Kom då att fundera över det om det verkligen kanske finns såna som längtar till sin bokade tid på ams, väljer ut kläder flera veckor i förväg, drömmer om hur dagen blir medans numrena rullar på. Och när dagen kommer går upp tidigare än vanligt för att hinna sminka sig och byta kläderna säkert 10 gånger.... tänk dig in i en sån situation. Vad konstigt...



Sen idag när jag nyss åt så lyssnade jag av misstag på nån av skitkanalerna på radion och kom då att tänka på en annan sak. (har svårt att göra nåt utan att fundera över konstiga sammankopplingar) Man kan verkligen höra på ex gamla inspelningar att det ÄR gammalt, på hur de talar. Ibland behöver de inte ens använda vissa ord utan hur rösten för sig. ALLA lät som Arne Weise i rösten på gammal tid (männen alltså), oavsett vad det gällde. Sen spelar det ju in när de använder gammelsvenska oxå men det är riktigt fascinerande att lyssna på.



Åsså en fundering kring frågetävlingar på tv. Det finns ju både i USA och i sverige nu såna tävlingar där man ska svara på pinsamma frågor i tv och vinna pengar. Det roliga och mest utmärkande är att i sverige så svarar en man på frågan "Har du haft fler än 10 sexpartners?" han svarar ja och publiken låter lite med mummlande röster och några buar lite... I samma program i USA där en person får den frågan och svarar ja, så låter publiken "WHHHHHOOOOOOOOOOOAAAAA" "Yeahhh!!!" *vissel* osv... majgad vilken skillnad det är på censuren för olika länder.... gosh..



Give a comment:

« NAME Save info?

« EMAIL (won´t publish)

« URL

Comment: